A_Lesik/shutterstock.com

Mensen verzamelen zich in theater om door voorstelling heen te hoesten

De opkomst was hoog in de stadsschouwburg, waar zich afgelopen maandag een grote groep mensen verzamelde om door een voorstelling heen te hoesten. De bijeenkomst werd een groot succes genoemd, sommige mensen konden niet stoppen met hoesten.

“Wij hebben allemaal erg last van onze keel”, legt initiatiefnemer Robert Kral uit. “Zo’n kriebel, weet je wel? En als je er dan eenmaal op let, dan móet je wel hoesten. Waarschijnlijk iets psychisch. Het schept een band om dan met z’n allen naar een voorstelling te gaan en er dan gezamenlijk doorheen te hoesten.”

“Het is niet makkelijk om een hele voorstelling lang te hoesten”, vertelt Kral. “Maar we hebben het wel maar mooi weer klaargespeeld.”

Naast hoesten was er gedurende de voorstelling ook ruimte voor andere activiteiten. Sommige aanwezigen gingen de uitdaging aan om gedurende de hele voorstelling een sabbelsnoepje uit een krakend wikkeltje te krijgen.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De collectieve kriebel werd veroorzaakt door een groep collega’s, die voorafgaand tijdens hun werkdag ietwat zwaar getafeld hadden bij de Mexicaan even verderop in de stad, en als gevolg daarvan in de schouwburg ontembaar uit hun broek begonnen te hoesten. Bij een enkeling sprongen zelfs de veters uit de schoenen. Het geweld waarmee dat gepaard ging deed de pauze eerder inlassen, want een deel van de betreffende flora hield het namelijk niet droog. Als gevolg daarvan prikten zurige dampen bij menigeen op de keel en zij zochten hun heil in de foyer. De groep in kwestie heeft de voorstelling wel afgemaakt, zoals dit contractueel was overeengekomen en de koffie beneden in het gebouw was niet aan te slepen. Beide partijen waren na afloop tevreden met het netto resultaat.
Op de aankomende Uitmarkt zal de nieuwe voorstelling aan het publiek getoond worden. Vanwege het openluchtkarakter van deze markt zullen er 50 koeien en 40 varkens uit Brabant over de bühne gejaagd worden, om zo de eerste 10 rijen vol met vips volledig zinnenprikkelend te overtuigen voor het nieuwe seizoen.

Reageer
gravatar

Ik vind dit de matigste recensie die ik ooit heb gelezen!
De recensenten vermelden o.a. niet dat alle mensen op het podium na afloop hartstochtelijk applaudisseerden voor de mensen in de zaal en om herhaling riepen. Het publiek werd maar liefst drie keer teruggeroepen en kreeg in andere media minstens vier sterren.

Reageer