Tip: last van bedwantsen? Zet eikenprocessierupsen uit in je bed!

Ze zijn dé plaag van het moment: bedwantsen. Veel mensen worden ‘s nachts gebeten door de kleine parasieten en het is bijna onmogelijk om van ze af te komen. Bijna. Want de bedwants heeft wel degelijk een natuurlijke vijand: de eikenprocessierups.

“Zet een nestje van die harige rupsjes uit in je bed en je bent gegarandeerd van de ellende af”, zegt bioloog Bert Bokhoven. “Ze kruipen in alle naden en kieren en diep in je matras om de bedwantsen tot en met het laatste exemplaar op te peuzelen. Voor de eikenprocessierups is het echt een lekkernij.”

Dat wordt weer heerlijk slapen!

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wanneer bioloog Bert Bokhoven contact met jullie had opgenomen dan had hij kunnen weten dat het alleen geldt wanneer je in een eikenhouten bed slaapt. Het staat op de Facebooksite van het Landelijk Contactorgaan Eikenprocessierupsen.

Beetje dom van Bert.🥴🥴

Corrie.