Peter Turner Photography / Shutterstock

Tante en oom in eikenboom worden gek van eikenprocessierups

Het leek zo’n goed idee: wonen in een eikenboom in Laren. Maar sinds de opkomst van de eikenprocessierups worden oom en tante helemaal gek. “We zitten helemaal onder de bulten.”

Tante en oom hebben ooit zelf van eikenhout (daar in die boom, red.) een huis gebouwd. “We hadden ons misschien beter moeten inlezen in de eikenboom”, zegt oom. “Als we hadden geweten van de eikenprocessierups, waren we wel in een spar gaan wonen ofzo. Of in een denneboom, dan lijdt het metrum er niet onder.”

“Het is erg gezellig daar niet van”, valt tante bij. “Zo vrij aan alle kanten. We hebben geen buren met radio, maar nu vind ik het maar zo zo. Het is me hier te gevaarlijk.”

Neefje vindt het heel vervelend voor tante en oom. “Ze wóóónen er al jaren.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vrees dat de dennenboom op den duur ook geen oplossing is. Naast de eikenprocessierups is ook de dennenprocessierups in opkomst. En die heeft ook van die venijnige haartjes.

Reageer
gravatar

Kijk, dat bedoel ik nou. Is er een boreale cultuuruiting in direct gevaar, willen we met zijn allen “minder, minder, minder”, geven Thierry Bidet en Blonde Geert niet thuis. Daarom doet het mij zo’n pijn dat mijn goede vriendin Corrie van Hiernaast haar leven aan de laatste vergooit.

Reageer
gravatar

Hier in mijn stad hebben we helaas ook veel rupsjes nooit genoeg met venijnige haartjes. Ik heb er schoon genoeg van.

Maar Corrie, ik ben niet gek. In jouw trap trap ik mooi niet in.