Sarefo/Wikimedia

Wij spraken een eikenprocessierups over het plan om zijn volk uit te roeien

Het zit hem duidelijk hoog. Eikenprocessierups Cor (niet zijn echte naam, red.) vertelt met horten en stoten zijn verhaal. “Moet je kijken,” zegt hij. “Mijn haar begint uit te vallen door alle stress.”

Bestrijden. Verdelgen. Uitroeien. Het zijn niet de minste woorden die vallen wanneer het over Cor en zijn soortgenoten gaat. Maar waar hebben ze dat eigenlijk aan verdiend? “In de zomer gaan we graag met zijn allen op een boom zitten,” legt Cor uit. “Dat vinden we gezellig. En soms gebeuren daar ook dingen waarbij haartjes vrijkomen.” En daar zit hem het probleem.

De haartjes van de eikenprocessierups kunnen bij mensen een allergische reactie veroorzaken. Maar een complete soort uitroeien alleen omdat ze jeukende bultjes veroorzaken: is dat wel proportioneel? Cor vindt van niet: “Ik ben ook maar een gewone rups. Kom een biertje drinken, ga het gesprek aan. We hoeven het niet altijd eens te zijn, maar het begint met respect.”

Ondanks de verstandige woorden van Cor de eikenprocessierups zullen ook vandaag weer tientallen teams over Nederland uitzwermen om zijn soort een kopje kleiner te maken. Zelfs de larven worden niet gespaard. Is dit echt waar wij als Nederland voor willen staan?

Waar ze rupsen bestrijden, bestrijden ze mensen.

 

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunnen we ze niet gewoon op kruistocht sturen? Dan kunnen ze de Heilige stad gaan veroveren en jeuken.

Overigens wel een goed idee om ook de larven van de rupsen mee te verdelgen. Als je ze laat leven, komen ze later, als ze groot zijn, verhaal halen. Heel bijbels allemaal!

Reageer
gravatar

dank je gemeente Utrecht. Ik fietste langs een paar bomen met die rupsen en omdat de gemeente ze aan het weghalen waren op dat moment, waar het personeel wel quarantainepakken dragen, heb ik het hele week zitten jeuken.
Mag ik ook zo’n quarantainepak zodat ik door Utrecht kan fietsen?

Reageer
gravatar

Mike, Jahweh! Deze god heeft zijn eindoplossing uitgevoerd door middel van de grootste tsunami ooit. De gevolgen waren veel groter dan de Watersnoodramp in 1953. Alleen hij, een paar sekteleden en enkele dieren waaronder een duif, hebben het destijds overleefd.

gravatar

Thomas, ik geloof dat je niet helemaal bekend bent met de gewoontes en de zeden van deze website .
Als je op Mike’s vraag steevast “Adolf Hitler” antwoordt is er niks aan de hand en is hij ook weer tevreden.

gravatar

Driewerf neen, gij vuige ketter!
Dieren zijn van de Lutherse dwaalleer.
In één van zijn tafelreden heeft deze scheurmaker immers gezegd: “Jullie moeten het niet zo verstaan als of de hemel alleen uit lucht en zand zal zijn, maar alles wat er aan toe behoort. (…) Er zullen mieren, wandluizen en alle vuile en vieze dieren zijn, maar als pure lust en ze ruiken er op de allerbeste.”

Nou, mooi niet in ónze Rijke Roomse Hemel!

gravatar

Nou zie je maar wat er gebeurt als we geen muren rond ons land bouwen.

Dat ons land wordt overspoeld door ongewenste processierupsen is de schuld van de linkse kerk en D66! Zij willen nog veel meer rupsen toelaten!

De processierupsen zijn een gevaar voor onze geliefde taal en onze eeuwenoude joods-christelijke beschaving. Gooi ze eruit of sluit ze op in kampen.

Het volk wil minder processierupsen? Dat gaan we regelen!

Reageer
gravatar

Om dit gevaar te stoppen heb ik een precisieaanval op alle Nederlandse eiken bevolen. Wij targeten de haren en sparen, dankzij de Amerikaanse technologie, de rupsen, bomen en andere onschuldige omstanders.

Trust me, I know what I’m doing!

Reageer
gravatar

In het milieu ter rechterzijde vult men de zakken, omdat óók processierupsen zijn aangemerkt als zijnde biomassa. Het nieuwe ‘groen’ als verdienmodel. Het gajes heeft namelijk nooit genoeg.