marvent/shutterstock.com

Deze CEO runt zijn bedrijf als een land

Dankzij een succesvolle carrière als hooggeplaatste ambtenaar bij Algemene Zaken werd Alexander de Vries gezien als de perfecte kandidaat voor de hoogste positie bij Stokmans Verzekeringen. Hij zou het bedrijf gaan leiden als een land, was de belofte. En die heeft De Vries waargemaakt.

Bij de aanstelling van de nieuwe directeur verklaarde de Raad van Bestuur het volgende: “Vanuit onze aandeelhouders en werknemers klonk de roep om een leider met ambtelijk instinct. Iemand die ons bedrijf meer als een overheid laat functioneren. Meer regulering en een meer rudimentaire toepassing van IT.”

Stokmans Verzekeringen beschikt inmiddels over een eigen munt, een ambtenarenapparaat en een vrijhandelsassociatie met de Europese Unie. Medewerkers kunnen zich via een interne procedure verkiesbaar stellen voor de bedrijfswaterschappen, en wie een uitbouw bij zijn werkplek wil plaatsen kan daarvoor een vergunning aanvragen bij zijn eigen afdeling, die De Vries tot ‘gemeente’ heeft gedoopt. Bij bedrijfscalamiteiten krijgen medewerkers al dan niet een alert via hun mobiele telefoon, en kunnen ze in geval van ernstige nood soms wel en soms niet naar een speciaal alarmnummer bellen.

Download nu de app van De Speld!

Ook is Stokmans Verzekeringen zich onder leiding van de ambtenaar meer gaan richten op taken die niemand anders wil oplossen. Zo hebben ze onlangs nog noodkredieten verstrekt aan een omgevallen bank en is op het gemeentehuis van de vierde verdieping een rondgang begonnen voor een nieuw kunstwerk op de rotonde.

De medewerkers zelf zijn over het algemeen tevreden met de nieuwe aanpak. Buurtvoorzitter Tobias Wendekooi: “We weten nog niet precies wat het doet met de productiviteit, maar voelen ons daar ook ineens minder verantwoordelijk voor. We hebben veel vakantiedagen en gaan elke dag om vijf uur naar huis. Super, eigenlijk.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Лично я могу сказать, что Трамп очень подходит в качестве президента ЕС. Он может просто добавить это.

Vertaling van tweet van Vladimir Poetin, dictator van Rusland:

Persoonlijk, als ik het mag zeggen, vind ik Trump zeer geschikt als bestuursvoorzitter van de EU. Dat kan hij er gewoon bij blijven doen.

Reageer
gravatar

Dear friend Vlad,

CEO of the EU is better spent on an excellent European. I therefore leave the honor to you.

Yours sincerely,
Donald

gravatar

Aan 👦🏽🧕 Uw Overheid

Zoals anderen ook meldden is de redactie flink aan het censureren. Wij hebben een goed voorbeeld gevonden.
De tweet van Donald Trump is flink ingekort. In het tweede deel van het origineel staat:

How are Katinka, Aleksandra and Jelena with whom I had the tastiest p** s*x ever. They can come along next week in Mar a Lago for a ‘game of golf’ of course.

De sterretjes (*) hebben wij geplaatst om de censuur te omzeilen. Vervang elk sterretje door de letter e.

gravatar

Hebben ze al een asielafdeling, zonder identiteitscontrole, met oneindige beroepsprocedures, met eeuwige opvang voord fraudeurs en criminelen, zonder uitzettingen, en met pardonregelingen voor iedereen?

Een beetje bedrijf heeft het!

Reageer
gravatar

Is dit dezelfde Corrie als daarboven? Je kunt namelijk tegenwoordig op internet niets meer geloven. Dat was in de jaren ’60 toch wel anders.

gravatar

Heeft Alexander de Vries al strepen midden door de gangen laten trekken zoals bij verkeerswegen, zodat de ambtenaren die te laat komen niet botsen tegen de ambtenaren die te vroeg vertrekken?

Reageer