Nieuwsuur/YT.com

Klokkenluider onthult: tbs-systeem werkt best goed

Het tbs-systeem werkt niet zo slecht als algemeen wordt aangenomen. Tot die schokkende conclusie komt NRC Handelsblad na een uitgebreide reconstructie. Een klokkenluider heeft de redactie van de krant een grote hoeveelheid statistieken laten inzien.

“Uit cijfers blijkt dat het systeem werkt. Ex-tbs’ers gaan drie tot vier keer minder de fout in dan ex-gedetineerden. Het aantal voormalige tbs’ers dat opnieuw de fout ingaat, is de laatste jaren zelfs nog verder gedaald”, zegt de klokkenluider. Hij is erin geslaagd beslag te leggen op documenten van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum die voor iedereen sinds januari vrij toegankelijk zijn.

Het nieuws slaat in als een bom. Misdaadverslaggever José Groentjes: “Als je niet heel diep in het systeem zit is het onmogelijk om te achterhalen wat daar achter die hoge hekken gebeurt. Dan hadden we zelf moeten opzoeken wat de cijfers zijn, maar daar hebben we de mankracht niet voor. Wij waren druk bezig om zeer tragische, maar incidentele fouten tot in het kleinste detail uit te meten.”

De klokkenluider suggereert dat het grootste probleem binnen het tbs-systeem niet het systeem zelf is, maar een structureel tekort aan gekwalificeerd personeel. Groentjes: “Dat zou betekenen dat we als samenleving meer moeten investeren in een systeem waarvan we weten dat het niet honderd procent veilig is. Een afschuwelijke gedachte. En dat alleen maar omdat zo’n klokkenluider plotseling statistisch onderbouwd, openbaar toegankelijk bewijs boven tafel krijgt dat laat zien dat dit het best werkende systeem is dat we tot nu toe hebben bedacht.” Ze is even stil. “Maar wat moeten we als samenleving dan met onze onderbuikgevoelens?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit onlangs gepubliceerd onderzoek is ook gebleken dat bij ondeugden waar de doodstraf is toegepast de recidive vrijwel nihil is.

Reageer
gravatar

Ik hoorde laatst dat het WODC flauwekul-rapporten schrijft onder het motto ‘Politiek, u vraagt, wij draaien. Welke uitkomst wilt u?’

Dus, wie heeft het daarover momenteel voor het zeggen?

Reageer
gravatar

Misschien kan de spelt zijn berichtjes classificeren :

a: Dit zijn door Groen Links Amsterdam goedgekeurde zogenaamd grappig bedoelde berichten.

b.
Dit zijn old skool echt grappige berichten.

Reageer
gravatar

Het wetenschappelijk bureau van Groen Links werkt echt keihard aan het creeren van een pro-immigranten-boodschap (ons toekomstig stemvee) met de schijn van humor.

Ons grote voorbeeld is de SP met hun BRILJANTE Hans Brusselmans!

gravatar

Lekkende mijden fan de spelt vin jij op prno.ru ,
Nu two weeke chraties foor faage kennisen.
Naar werken gebruik vervange de komma.

Reageer
gravatar

Hoezo wetenschappelijk gedegen en statistisch onderbouwd?! DIt is gewoon linksch!

Uit mijn eigen analyse blijkt dat het aandeel TBS-ers met als geboorteland Marokko is afgenomen van 6% naar 3% (van het totaal aantal TBS-ers). Het enige dat dus werkt is “Minder, minder, minder!”

Het aandeel van Nederlanders, die hier zijn geboren is blijft redelijk stabiel 72% – 71%. Maar omdat het aantal TBS-plekken is afgenomen met 25%, is het duidelijk dat het aandeel twee-nationaliteiten juist is toegenomen. Alleen “Minder, minder, minder!” is dus niet genoeg; implementatie van afpakken en uitzetten levert ons de hoofdprijs op!

Dit zijn geen tragische, incidentele fouten, maar gewoon een ramp en een aanslag op de Nederlandse normen en waarden!

Cijfers komen uit het rapport DJI in getal 2013-2017, van augustus 2018.

Reageer
gravatar

Alhoewel het onbegrijpelijk gebrabbel is wil ik je bedanken voor je reactie. Het doet mij pijn dat meneer Wilders van de PVV bijna niet meer op dit forum gekarikaturiseerd wordt.

Alsof meneer Wilders van de PVV er niet meer toe doet! 😞😞😞😞

Corrie.

gravatar

Allerliefste Corrie, mijn lekker ding,

Ik ben nog steeds mijn teleurstelling over het stemmenverlies aan het verwerken, dus zul je nog even geduld met mij moeten hebben. Maar Ik heb gelukkig nog geen verlies van leden van mijn partij.

Veel lief van jouw Geert xxx

gravatar

Vervelende, fantasieloze man, kun je dit soort jaloerse reacties met andermans avatar en vaak ook andermans verdraaide naam eindelijk eens laten.
Probeer in plaats daarvan zelf eens een betere reactie te verzinnen in plaats van jouw voortdurende kinnesinne.

gravatar

De voorgaande reactie is niet van hem, maar van een verbeten reageerder die er – blijkens zijn zorgvuldig geaccumuleerde hoeveelheid aliasen – een prestigestrijd van gemaakt heeft om niet toe te hoeven geven dat hij in grote mate schatplichtig is aan de oorspronkelijke bedenkers ervan.

gravatar

Paulus, wie weet is de Chefhoofdreacteur wel in z’n eentje de oorspronkelijke bedenker van alle karakters die u na-aapt, en dus de intellectuele eigenaar. Ik raad u daarom aan voor uw obsessie een goede psychiater te bezoeken en het plagiëren te staken.