YouTube / RTV Utrecht

Kliniek Den Dolder gaat bange omwonenden schuilplaatsen bieden in alle vrijgekomen kamers

De forensisch psychiatrische afdeling in Den Dolder waar de moordenaar van Anne Faber zat, is opnieuw in opspraak geraakt. Ditmaal door een patiënt die al bijna een week geleden ontsnapt is en nu zonder medicatie rondloopt. Om de sympathie van omwonenden terug te winnen, wil de kliniek hen nu tegemoetkomen met een creatieve actie.

“Wij hebben de maatschappelijke verplichting om mee te bewegen met recente ontwikkelingen,” zegt de directeur van de kliniek. Momenteel is er volgens hem sprake van twee trends. Eén: er komen de laatste tijd steeds meer kamers vrij door ontsnappende patiënten. Twee: ontsnapte patiënten creëren onrust en angst in de samenleving.

“Dus één plus één is twee. In al die inmiddels vrijgekomen ruimtes kunnen wij angstige burgers een plek bieden om te schuilen tegen levensgevaarlijke gekken.” De kliniek is per slot van rekening ingericht op het binnenhouden en veilig houden van patiënten. Bovendien is er – in het ergste scenario van een confrontatie – ruimschoots expertise in huis om te bemiddelen bij een eventueel handgemeen.

“Wij bieden bange burgers een afgesloten slaapplek, een gemonitorde recreatieruimte, een gestructureerd dagprogramma, en counseling met bevoegde medewerkers die je kunnen helpen met je angstvisioenen,” zegt de directeur. “Desgewenst nog een zwik angstremmers en slaappillen. En als je even naar huis wilt om wat spulletjes op te halen, dan kan dat natuurlijk gewoon. Bij ons staan de deuren altijd open.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg Therese d’Urinoir! Waarom gebruik je de naam: ‘Geert Wilders uw dictator’ niet meer? We hebben het al zo moeilijk bij de PVV en nu lijkt het alsof je het niet meer de moeite vindt om meneer Wilders van de PVV te demoniseren.

Dat vind ik niet fijn van je.😞😞

Corrie.

gravatar

Het is vergelijkbaar met de situatie van Groningers die zich nu uit angst voor naschokken in tenten in De Haag verschansen. Onder het motto hou de vijand in de gaten: Het is bekend dat de liberale alleskunner en duizendpoot Erik Wiebes af en toe verschijnt op Het Binnenhof waar spandoeken nu gasloos ter neer liggen.Eerder al had onze Kwiebus de Belastingdienst succesvol tot een rokende puinhoop herschapen en tandeloos gemaakt; nu is wingewest Groningen aan de beurt.
Eenzelfde vlucht naar voren maakt ook Den Dolder, waar levensgevaarlijke psycho- en sociopaten kind-aan-huis, maar vaker kind-van-huis zijn. Gassen en angsten waren rond, maar het kabinet blijft pront.
Men maakt hier van de forensisch/psychiatrische nood een deugd. door de vrijgekomen kamers nu via Über, Bnb en B&B aan de man te brengen; het Ei van Columbus, incompetente bestuurders worden weggepromoveerd , de subsidiëring gaat gewoon door en werkloze therapeuten kunnen nu geld bijverdienen als ZZP’end manueel therapeut.

Reageer
gravatar

Daar zeg je zowat iets.

Eens op raakvlakken zegt gehoord te worden.

Het zooitje in Den Haag en de gedachte van Amsterdam zegt dat van Harlingen tot Delfzijl de mijnen een afsluitdijk opengesteld voor fietsers omrijden mogenlijk maakt.

gravatar

Is bij de prijs ook een begeleider inbegrepen? Liever niet eentje die gasten van de kliniek een uurtje voor de deur van zijn vriendin laat staan wachten, omdat hij zo hoognodig moet wippen.

Reageer