Christophe Cappelli/shutterstock.com

Nog altijd heeft Suriname ons niet officieel bedankt voor het einde van de slavernij

De gemeente Amsterdam overweegt formeel excuses aan te bieden voor het slavernijverleden. Intussen zitten veel Nederlanders nog te wachten op een officieel bedankje van de Surinaamse regering voor het einde van de slavernij. Toch weigert het land dat gebaar nog steeds te maken.

“Waarom is dat nou zo moeilijk?” vragen veel Twitteraars zich af. “De huidige Surinamers profiteren nog altijd van het feit dat wij gestopt zijn met slavenhandel. Stap over je schaduw heen en spreek die dankbaarheid uit. Dat is een teken van respect.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Juist. Wij hebben de slavernij niet verzonnen maar afgeschaft. Afrikanen en Arabieren waren er veel eerder mee en moesten we dwingen tot abolitie!

Reageer
gravatar

Met verschuldigde eerbied bied ik hierbij, mede namens de familie Steeds en haar aanhang, onze welgemeende excuses aan voor alle grote fouten die onze verre voorouders en hun aanhang in onze ogen destijds hebben gemaakt.
De familie Steeds en aanhang zal het als een eer beschouwen om aan de verre nabestaanden van de slachtoffers van onze voorouders een aanmerkelijke bedrag beschikbaar te kunnen stellen als genoegdoening voor hun thans geleden schade en leed.

Reageer
gravatar

De zogenaamde heer Steed met zijn veel te veel zogenaamde familieleden overschrijdt net als ik een belangrijke ongeschreven regel: ‘Gij zult niet meer dan één naam gebruiken.’ Bovendien heeft hij een ironisch soms zelfs sarcastisch taalgebruik dat mij niet aanstaat. Maar het ergste is dat hij links en atheïst is, en daar heb ik sowieso een pesthekel aan. Daarom weg met die Steeds c.s. die geen eerbied hebben voor rechts, god noch gebod.