Studio Speld/shutterstock.com

Vrouw kan ramp Tsjernobyl pas bevatten als ze het met haar eigen Instagram heeft laten zien

‘Ik moest echt op alle plekken in het gebied op de foto’

Door de populariteit van de HBO-serie Chernobyl willen veel mensen de plek bezoeken waar in 1986 de kernramp heeft plaatsgevonden. Ook Mira (26) uit Amsterdam heeft er een tripje naartoe gemaakt. “Ik wist er eigenlijk nog niets vanaf, maar als je die serie ziet dan denk je wel: wow, ziek. Dat moet ik echt met met een selfie op mijn eigen Instagram laten zien.”

Om de impact goed tot zich door te laten dringen, heeft Mira foto’s van zichzelf op verschillende plekken in het gebied gepost. “Voor de reactor, in een ziekenhuiskamer met een vergane teddybeer, in een verlaten en overwoekerde speeltuin. Je beseft het pas echt als je jezelf op al die posts op je Instagram ziet staan en door de boomerangs in je story’s bladert.”

Op sommige plekken in het gebied mag je nog altijd alleen in beschermende kleding komen. Toch heeft ook Mira daar verschillende foto’s van gepost waar ze met ontblote huid op staat. “Die doen het toch beter online. En bovendien, die mensen toen liepen daar toch ook gewoon zonder pak? Zal allemaal wel meevallen dus.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is dat Mira pas 26 is nog over weinig strontium 96 in haar botten beschikt. Oudere mensen zijn al in Three Mile Island geweest en hebben in Chernobyl en in Fukushima hun besmetting ververst. Maar dichter bij huis kan ook; de lekkende reactor in Petten (N.H.) voorziet bewoners in wijde omtrek (ziek of niet ziek) van van verse isotopen. En Borssele, Dodewaard, Doel en Tihange zijn al een een eind op weg naar een meltdown. De kernenergielobby van VNO*NCW en de VVD doet haar stinkende best Nederland in 2050 kolenvrij te maken. De halfwaardetijd van hoog radioactief afval is 400.000 jaar, dus we zitten er nog járen warmpjes bij. Laat dat maar aan Erik Wiebes over.

Reageer
gravatar

Is Mira al in Fukushima geweest? Overigens lijkt het mij nog opwindender om foto’s te maken te maken in een groot Syrisch vluchtelingenkamp in je (bijna) blootje tussen vrouwen in boerka’s.

Reageer
gravatar

Meneer Steeds, ik vind het opwindender wanneer Mira (bijna) bloot in het vluchtelingenkamp staat, dan wanneer u daar (bijna) ongekleed staat …

gravatar

Lees als :

”Meneer Steed,
lees uw reacties eerst drie keer door voordat u de inzet verhoogt door middel van uw eigen puntentoekenning.”