Ann in the uk / Shutterstock

Gelovigen geadviseerd om veiligheidsbril te dragen tijdens uitstorting Heilige Geest

'Ieder jaar zien we weer mensen met stukjes Geest in hun ogen'

Gelovigen die dit weekend Pinksteren vieren worden geadviseerd om een veiligheidsbril te dragen. Door het dragen van een bril kunnen gelovigen voorkomen dat ze gewond raken terwijl de Heilige Geest wordt uitgestort.

“We zien ieder jaar dat het weer misgaat”, vertelt Simeon Petrussen van de PKN. “De Eerste Hulp zit vol met kinderen en volwassenen die toch weer stukjes Heilige Geest in hun oog hebben gekregen. Mensen zijn heel roekeloos met Pinksteren, ze lijken te denken dat ze worden bijgestaan door een hogere macht, maar daar heb je niets aan als het misgaat.”

Het is niet het enige voorbeeld van jaarlijks terugkerende Pinksterongevallen. Kinderen wordt afgeraden op Tweede Pinksterdag met achtergebleven stukjes Geest te spelen. Verder worden er nog ieder jaar mensen teruggevonden op een meubelboulevard.

Mensen die toch gewond raken bij een uitstorting wordt geadviseerd zich goed te dopen met water.

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is pure blasfemie!

Ik laat mijn Vader, de Heere Geest, niet zo maar beledigen. Ten behoeve van toekomstige Christelijke feestdagen heeft Hij destijds in Nazareth lang moeten zoeken naar een gehuwde Maagd die geschikt was om eind april te bevruchten. Maar Mijn Vader, de Heere Geest, krijgt nu stank voor dank. Daarom verrek Ik het nog langer te voldoen aan jullie bidden en smeken om jullie te redden.

Zoek maar een ander!

Reageer
gravatar

Ja, de tijd van kuisheidsgordel en jarretelgordel is nu wel definitief voorbij. Hoofddoekjes worden (van facultatief) binnenkort verplicht gesteld voor alle vrouwen die > 12 jaar zijn. Vrijstelling is er dan alleen nog voor LGBT-ers die door de Groot Moeftie van DENK zijn geregistreerd.

gravatar

Wisten jullie al wat we eigenlijk aan het doen zijn
telkens als met de Kamer een een ”geheim”overleg hebben?

Je wilt niet weten hoeveel er van mijn soort rondlopen hier op Het Binnenhof, hihi! 😛😜

gravatar

Erdogan (vertegenwoordigd door een halal-advocaat), DENK en de Stichting Moslims in Nederland hebben bij het Gerechtshof en het Bisdom Utrecht hevig geprotesteerd tegen het uitstorten van de Heilige Geest, zonder aanzien des persoons. Ware Gelovigen in Nederland wensen niet te worden besmet met judeo-christelijke rituele doping tijdens de Ramadan of het afsluitende Suikerfeest. Bij de VN wordt door een niet nader genoemde Arabisch kroonprins gedreigd alle olieleveranties stop te zetten totdat de haram-landen hun rituelen aanpassen aan de hedendaagse machtsverhoudingen in de wereld. .

Reageer