Pinksteren: wat is het ook alweer?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eerste pinksterdag: weet niet waarom die er is.
Op tweede pinksterdag herdenk je Jezus Christus die op die dag in de Ikea zijn kruis, waar hij op gekruisigd is, heeft gekocht. Christenen zijn dus verplicht om naar de Ikea te gaan om Zweedse meubels te kopen.

Reageer
gravatar

Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen, zeggen we wel eens en bedoelen dan in uitzonderlijke situatie of nooit. Wanneer Pasen ook valt, Pinsteren is altijd 40 dagen later. Voor mij vallen ze elke dag op één dag en is het ook nog Kerstmis, of beter Loofhuttenfeest, wat betekent dat God naar zijn mensen omziet en naar hun stal toekomt. Pasen betekent dat Jezus zich aanbiedt en opoffert voor mijn schuld en egoïsme, Pinsteren om gedoopt te zijn in de heilige Geest, dat is een opgave en een gave om een werkelijk ander mens te worden naar zijn plan en bestemming. Vrolijk Pinksteren allemaal @zijn volheid

gravatar

Wel een paashaas en paaseieren, maar niet zoiets voor pinksteren. Daarom stel ik voor om de pinkster-draak te introduceren en vlammetjes als pinkstervoedsel.

Reageer
gravatar

Natuurlijk weet ik wat Pinksteren is. Dat de dag van de Grote Wonderen.

De heer H. Geest stak de haren van een zooitje goedgelovigen in brand zonder dat het pijn deed. Zelfs hun haardos leed er niet onder.

Het tweede wonder is dat de goedgelovigen plotsklaps allerlei vreemde talen spraken, waarmee ze de fantasieën van de evangelisten overal konden gaan verspreiden.

Reageer
gravatar

Wat een leuke titel voor een filmpje!
“Ghostry blocked Facebook Social Plugins”
Jullie maken me nieuwsgierig!
Gaat het over Kabouter Buttplug?

Reageer