Heilige Geest stapt op na mislukte uitstorting

Positie in Drie-eenheid onhoudbaar geworden

De Heilige Geest stapt zoals verwacht uit de Heilige Drie-eenheid. Dat heeft het familiebedrijf in een persbericht wereldkundig gemaakt. Volgens de partijen is ‘in goed overleg’ besloten om uit elkaar te gaan.

De positie van de Heilige Geest was onhoudbaar geworden nadat zijn uitstorting over de apostel Johannes gisteren niet volgens plan verliep. Algemeen werd al aangenomen dat de Geest consequenties zou verbinden aan het incident.

De Heilige Geest gaat nu verder als freelance motivational inspirator. In die rol zal hij tijdens seminars en congressen de mensheid trainen om out of the box lief te hebben. De Geest heeft naar eigen zeggen veel zin in die nieuwe uitdaging.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geloven (als zelfstandig naamwoord én als werkwoord) is een probaat middel om mensen tegen elkaar op te zetten, absoluut failproof. Af en toe komt er nog een ‘nieuweling’ op de markt van welzijn en geluk, Jehova’s Getuigen, Scientologie, Ds. Gremdaat, de Staatsloterij, maar het enige dat hieruit volgt is dat de verdeeldheid toeneemt.
Ik geloof alleen nog in dat wat bewezen aanwezig is en zelfs dan poets ik eerst mijn brillenglazen op. Vooral jegens de loze beloftenuit van de politiek.

Reageer
gravatar

Kun je niet iets beters verzinnen? Het geloof maar belachelijk maken. Je ziet wat ervan komt……Zeer onfatsoenlijk en beschamend gedrag.

Reageer
gravatar

Het geloof? Welk geloof bedoel je?
Van alle honderden, zo niet duizenden, verschillende geloven en levensovertuigingen kan er maar één (1) het ware zijn. Behalve als ze allemaal relatief zijn.
En waarom zou je een onwaar geloof niet belachelijk mogen maken?

Gelukkig trekt Octopus Paul Zich van het belachelijk maken niks aan: Hij is gewoon Zichzelf. Vuvuzela zij Zijn naam!

gravatar

Wie maalt er nou om de heilige geest en zijn zaadstorting? De ware Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten, vuvuzela zij Zijn naam, doet daar helemaal niet aan. En Hij maalt er ook niet om of Zijn leer verspreid wordt of niet. Hij spreekt niet en Hij hoort niet; van Hem mag iedereen het allemaal fijn zelf uitzoeken.

Reageer
gravatar

Nou Kees22,

Laat Maitreya het maar niet lezen. Die gast denkt dat ze verbonden is met de kosmische energie en ons een tegeltjeswijsheidsboodschap moet verkondigen.

Een boodschap waarvan de geestelijken homofiele aanranders zijn. Ze zijn alleen geïnteresseerd in The backside of the Buddha.

Voor het echte werk moet je bij AstroTV zijn.

Corrie.

gravatar

Laten we niet vergeten: zóiets valt nooit zómaar “uit de lucht”; er is altijd een voorgeschiedenis bij heilige huisjes die er plots de brui aan geven. Nederlands Nieuws (NPO of RTL) geeft nooit achtergrond-informatie. Zoals dat Nigel Farage van Ukip na zijn klinkende verkiezingsnederlaag tijdens zijn aftreden Woody Allen citeerde: “God is dood, Nietzsche is dood en ik voel mij ook al niet lekker”.

Reageer
gravatar

Het is nog steeds mijn stellige overtuiging dat, als men ook maar enigszins besefte wie God is en wil zijn, en wie de Heilige Geest daarin is, men zich verre zou houden van zulk soort uitingen. Ik ben dan ook blij met mensen als Vlatkud Fodders, Corjan van Zanten en Angeline, aan wie blijkbaar dezelfde mening is toegedaan.

Reageer
gravatar

De reden dat de uitstorting niet goed ging lag aan het feit dat ik noch naar het natuurpark kon waar immers de kosmische energie is, noch naar de museumboerderij waarvan het dak is vernieuwd in Dreischor.

Reageer
gravatar

PS

Het ging om de uitSTORTING, niet de uitSTOTING. De leer is nog steeds niet overal gezuiverd van misverstanden die er in de loop der tijd zijn ingeslopen.

gravatar

Ik begrijp dat de ‘uitstorting van de Heilige Geest’ heel moeilijk te begrijpen is, en dat het daarom makkelijk is om er grappen over te maken. Toen Jezus naar de hemel ging, heeft Hij de Heilige Geest gestuurd om het evangelie over de hele wereld te verspreiden. De Heilige Geest gaf gelovigen kracht om dat te doen. De Heilige Geest werkt nog steeds en vraagt jou om naar God (terug) te gaan. Jezus is gestorven maar ook opgestaan. Hij wil en kan je verlossen van je zonden en al Zijn liefde…

Reageer
gravatar

Angeline, dat is gelukkig een ander geluid wat ik hoor, inderdaad hebben we een Zoon van God die naar de hemel gegaan is. Hij heeft ons de Heilige Geest gestuurd , en is voor een Voorspraak bij de Vader, door het Verlossingswerk wat hij volbracht heeft op Golgotha. Hij kan en wil je verlosser zijn, maar alleen door te geloven in Hem en de drie eenheid. Vader Zoon en Heilige Geest. Het is moeilijk te begrijpen, maar geloven gaat begrijpen te boven, omdat Hij Jezus je helpt om te geloven

gravatar

En ik geloof heilig in mijn loverboy F.F. Dimmen.
Mijn god, wat heeft hij een libido!

Zoals hij tekeer gaat, dan geef ik op een gegeven moment ons lieve heer een handje.

Wel jammer dat god al dat zand heeft geschapen, want het schuurt nogal.

gravatar

Het is natuurlijk wel zo dat spotten met religie via het CDA rechts in de kaart heeft gespeeld, los van de beschaafdere variant van de schrijver.

Reageer
gravatar

Verkeerde foto! Dit is niet van de uitstorting over Johannes, maar van de neerstorting in Chelyabinsk vorig jaar, een ander mislukt project van de Heilige Geest.

In plaats van toen glorieus neer te storten in de russische industriestad verbrandde de Heilige Geest in de dampkring met een verschrikkelijke explosie tot gevolg.

Reageer
gravatar

shockerend hoe hier de christelijke drie eenheid van vader zoon en Heilige Geest uit elkaar wordt gehaald. Spotten doe je maar in eigen tijd en dit is geen nieuws. maar een gemeenschap op het hart trappen die daarin geloven. die reacties hieronder kunnen ook beter vergeten worden. slaat ook helemaal nergens op.

Reageer
gravatar

Ach, dit is een artikel voor ex-christenen door ex-christenen. Zo blijkt uit de inhoud van het artikel en de reacties. Zij hebben kennelijk hun achtergrond nog niet verwerkt. De rest van de Nederlandse bevolking leest onbegrijpend en meewarig mee.

Vergelijk het met ex-rokers: dat zijn vaak de grootste en fanatiekste anti-rokers.

gravatar

Dan heb je toch niet goed gekeken. Elke bijdrage ademt “GEEST” en is dan nóg niet geestig genoeg? Probeer het dan zelf eens. Hmm, ik zie al wat er aan schort; een klein denkraam, dus ook logisch een kleingeestige opmerking. Maar ja, de Geest is inmiddels uit de fles, probeer hem nu maar weer eens erin terug te krijgen.

gravatar

Ah, juist.

Beste Spotgold,

U praat, en ik luister, maar niet eerder dan dat ik hier een wat stramme plofkip uit elkaar heb getrokken.

Mocht u toch wensen te gaan; prettig.

gravatar

Jeetje Pinda Pinda Poepchinees wat doe je agressief tegen me.

Kan ik alvast een bestelling bij je doorgeven? Doe mij maar, voor twee personen, een kipsaté, bami speciaal en een portie kroepoek .

Je kunt het morgenmiddag om vijf uur afleveren bij het hotel op de Kijkduinsestraat.

Morgen ga ik met mijn vriend F.F. Dimmen naar het strand, na afloop van ons rendez-vous heb ik altijd zo’n honger.

Jammie jammie,

Corrie.

gravatar

Hu peerd! Nee Corrie, gaat niet door.

Ik heb net een nieuwe jonge frisse gezonde geit gekocht.

Doei Corrie, tip: niet meer zonder je steunondergoed de duinen in. En vreet je niet langer vol met sate en andere vette zooi voor 2 personen in je eentje, je groeit nog harder dicht dan een biggetje op eiwitshakes.

Ook ik zeg: vaarwel Corrie!!

ps: als het je hier niet bevalt waarom rot je dan niet op?

gravatar

Neenee, niet op Kijkduinsestraat. Hotel Zee en Duin in puin. Wel bosjes van Pex.

Om 5 uur, ik schreeuw, jij ritselt in bosje, Dimmen ook. Dan jij betalen 25 piek.

Sambal bij?

gravatar

@Dhr. DImmen

Ik denk dat ze mij bedoelt. Overigens, zijn wij familie? Ik
ben een zoon van Godefridus Dimmen, de meppelse tak van de familie.

Corrie je was weer geweldig.

gravatar

Hoi Effe,

Het zal wel dezelfde gast zijn die ook mijn afbeelding en naam gebruikt om berichten op het forum te plaatsen.

Dat heb je soms met gekkies, ze fixeren zich op iemand en draaien dan helemaal door en nemen alles persoonlijk op.

Zo te merken fixeert die gast zich nu ook op jou.

Love you,

Corrie. xx

gravatar

Gelukkig is de massa van de Heilige Geest nul gram, dus hij/zij zal zich niet hebben bezeerd. Mij zij dank.

gravatar

Hier spreekt de Heilige Geest, mede namens God de Vader en de zoon. De berichten die in de wereld zijn gebracht door onverlaten kloppen geenszins en van geen enkele kant: wij zijn nog steeds bij elkaar en zullen onze rit tot het eind uitzitten. Iedereen kan zien wat er gebeurt als wij niet functioneren: de brief van wilders aan “beste Anouschka”(kamervoorzitter) en derzelfver antwoord zijn niet door ons geinspireerd. Laat men geen intelligentie verwachten bij beide gelovigen.

gravatar

Kunt u a.u.b. ophouden mijn Heilige Drieeenheid te schennen?

Heb ik er net een nieuw motorblok in laten zetten en moet u zo nodig weer een Meppelse charlie hebdo uithangen.

Kan het niet wat minder, kunt u dan echt niet stoppen met het treiteren van gelovigen en hun jongen?

Wilt u nou echt naar de hel?

Reageer
gravatar

Nee Jezus gaf de geest toen Hij zich opofferde voor jouw en mijn egoïsme, kwaadspreken, tekortkomen. Daarna gaf hij de Heilige Geest om die tekorten te helpen bestrijden en vol te zijn van zijn vrede

gravatar

Goed??? Het is juist betreurenswaardig! Die kloothommel van een koning mag je nog niet eens toepasselijk uitschelden maar God zelf wel??????

gravatar

Oh hemel, wat moet ik nu?

Ik dacht dat de Heilige Geest en ik zouden trouwen, want ik ben dan wel met de oude timmerman verloofd, maar onlangs heeft Geest me zwanger gemaakt.
Toen dacht ik nog dat hij heel wat was… ik zie me al op de bruiloften hier in Kanaän: “Mijn man is freelance motivational inspirator”. Jeez!

Reageer
gravatar

Het klopt dat de heilige Geest weggezonden is maar dan wel om bij mensen te wonen. Hij is geen inbreker, maar klopt netjes aan, om hen van binnen te veranderen zoals Vader & Zoon voor ogen hebben. Dus de samenwerking blijft in stand! Wat niet onvermeld mag blijven: ook nu blijken sommige mensen ineens vreemde talen te kunnen spreken, anderen zijn zo’ongeveer dronken van de Geest, zo blij

Reageer
gravatar

Het atoom is het atma. Ik sprak gisteren iemand die in de buurt van Borssele woont waar die kerncentrale staat. Die staat niet voor niets bij speciaal dat dorp. We hadden het er even over of de Zeeuwen wel zo openhartig zijn, de geslotenheid, de roddel en de vele onderhandse deals die grenzen aan corruptie. Ons-kent-ons. De vrouw was tegen kernenergie, en zei dat je daar niet mee aan moet komen in dat dorp, ze denken alleen aan de werkgelegenheid. Daarom hebben ze een atoombom in de tuin.

Reageer
gravatar

Dat heb je ook op Sirjansland. Ze hebben aan de ene kant een bord natuurgebied gezet (hoe we van de natuur houden) om aan de andere kant het Westland uit te breiden, daar staat ook zo’n soort bord. Dit keer zonuren privatiseren. Er was een afspraak dat er niet meer kassen bij mochten, maar dat eiland is nu één gemeente en de dorpsraad bestaande uit wat ondernemers mag dan beslissen, 52 procent voor, 48 procent tegen was het geloof ik. Dat is hoe in een democratie verkiezingen worden weggegeven.

gravatar

Op muziek van: U zij de glorie

Ziet Hem verschijnen, meneer Wilders onze Heer!
Hij brengt al de zijnen in zijn armen weer.
Weest dan volk des Autochtonen, blijd’ en welgezind,
en zegt telken-kere: de PVV overwint!
U zij de glorie, opgestane Heer,
U zij de victorie, nu en immermeer.

Hallelujah,

Corrie.

gravatar

Goh, goed nieuws Corrie. Als meneer Wilders is bevangen door de heilige geest zal hij ongetwijfeld uit een geheel ander vaatje gaan tappen.
Ik ben benieuwd hoe hij de PVV omvormt tot een Partij voor de Islam (PVI ?).