Vengaboys: ‘Al onze liedjes zijn protestnummers’

We’re going to Ibiza is in Oostenrijk uitgegroeid tot nummer 1-hit nu een Oostenrijkse politicus betrokken is bij een corruptieschandaal dat zich afspeelt op Ibiza. De Vengaboys zijn blij dat eindelijk een van hun nummers serieus wordt genomen. “Al onze liedjes zijn oorspronkelijk bedoeld als protestnummers.”

“Natuurlijk ging We’re going to Ibiza over corruptie in Oostenrijkse politiek”, zegt Vengaboys-lid Cowboy Roy. Hij is opgelucht dat mensen eindelijk de diepere laag herkennen in het nummer. “Het is heel lang neergezet als feestnummer. Als we optraden begonnen mensen ook te zingen en te springen. Dan dacht ik: volgens mij hebben jullie niet helemaal door hoe funest corruptie is voor het functioneren van een democratie op zo’n strategisch gelegen plek binnen Europa. Het raakt iedereen.”

Soldaat Kim spreekt zich uit over Boom, boom, boom, I want you in my room. “Dat gaat over Harvey Weinstein. Voor ons was het in die tijd heel moeilijk dat het nummer veel succes had maar dat er niets veranderde aan het misbruik. Dat heeft veel langer geduurd. Zijn we blij dat het punt uiteindelijk is doorgedrongen: ja. Maar wat ons betreft hadden journalisten meer aandacht mogen besteden aan de inhoud van onze nummers, in plaats van steeds weer vragen of ik nou echt uit Brazilië kom of niet. Dat is trouwens zo. Wat zeg je? Ik spreek geen Nederlands.”

Het steekt de Vengaboys dat protestgroepen zoals The Boomtown Rats, U2 en Bots jarenlang wél de erkenning kregen voor hun maatschappelijk geëngageerde muziek. Matroos Robin: “Wij reden al die tijd overal met de Vengabus heen, als vuist tegen klimaatverandering. Die groepen pakten gewoon een privéjet.” In het licht van de kredietcrisis van 2008 had hij het ‘wijs’ gevonden als er meer aandacht was besteed aan de tekst van Up & Down. “Daar zeggen we eigenlijk al: in het verleden ging het goed, maar je moet geen geld uitgeven dat je niet hebt. Dan moet je gewoon weer aan het werk. Up en down. Credit default swaps zijn de kanker van onze economie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Vengaboys zijn vergeten hun zangeressen om te laten bouwen.Of zijn het travestieten?

Ik heb er geen probleem mee, maar laten ze er gewoon voor uitkomen.

Reageer
gravatar

Je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn met informatie. In bijna 95 % van de gevallen deugt er niks van.
Ik neem daarom alleen genoegen met een uitspraak van de voorzitter met vermelding van haar naam, geboortedatum, adres, de nummers van haar telefoon- en bankrekening. Ook een recente pasfoto stel ik prijs.

gravatar

Nu valt de bovenstaande valserik die de heer Steeds al lange tijd lastigvalt met het toe-eigenen van zijn naam en zijn portret, keihard door de mand.
Een heer zal immers nooit een dame om haar intieme gegevens vragen, maar informeert dat discreet via zijn zusters.

gravatar

De voorzitter van het management van Vengaboys dient zich bewust te zijn van het feit dat hij niet geheel onpartijdig tegenover de wensen en verlangens van de heer Steeds staat; immers, hij is keurmeester van zijn eigen zaak

gravatar

”immers, hij is keurmeester van zijn eigen zaak.

U bedoelt waarschijnlijk –

”immers, hij is de keurmeester van zijn eigen reakties.”

gravatar

Corrie, wij hebben “Forever as one” gescrheven, omdat wij het verlies van de steun van de kiezer tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement 2019 hebben voorzien. Plus -maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ieder mens met functionele hersenen dit heeft voorzien- het pluchekleefgedrag van Geert Wilders …

gravatar

Lieve Corrie, jouw boezemvriend Geert houdt meer van klassieke muziek, zoals de liederen van Johny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti, Selvera’s. Johnny Hoes, de zangeres zonder naam en Zwarte Riek.

gravatar

Dodo, ik denk dat meneer Wilders van de PVV het niet zo op Amsterdamse zangers heeft. Hij is namelijk een Limburger.

Zelf ben ik fan van Zwarte Riek. Zoals zij het leed van de massale deportaties in de zomer van 1942 van de joodse gemeenschap in Amsterdam in haar lied: “Amsterdam huilt” vertolkt is diep ontroerend.😢😢

https://youtu.be/aAEXMD-FTAg

Corrie.