BigKhem/shutterstock.com

OM lanceert pillen die de beleving geven van XTC

Zo kunnen mensen herkennen waar het feestje is

Om mensen meer bewust te maken van het gevoel van XTC is het Openbaar Ministerie een campagne gestart. Volgende week kunnen alle Nederlanders een pil in de bus verwachten die na inname een roes bezorgt die exact lijkt op de effecten van een XTC-pilletje. Zo kunnen mensen herkennen waar het feestje is.

“Een droge mond, verwijde pupillen en de drang om halve bekenden te vertellen dat ze echt heel bijzonder voor je zijn.” Een woordvoerder van het OM zegt dat het gevoel niet van echt te onderscheiden is. Het OM wil graag dat burgers de belangrijkste signalen leren herkennen dat er ergens in de buurt een feestje gaande is. Volgens het OM worden die signalen – zweterige omhelzingen, rugzakjes in de vorm van knuffeldieren en malende kaken – vaak wel opgemerkt, maar niet direct gekoppeld aan de aanwezigheid van een feestje.

Een paar Nederlanders hebben de pilletjes al getest. Voor de 56-jarige Miranda Zontveld uit De Lutte in Overijssel ging er ‘een wereld open’. “Hiervoor dacht ik altijd dat zoiets niet voorkwam in De Lutte. Feestjes. Dat vond ik meer iets voor de grote stad. Maar nadat ik het pilletje had geprobeerd zag ik ineens overal feestjes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm, een XTC-pilletje heb ik niet nodig. Een paar Schultenbrau-blikjes van de ALDI is voor mij ook voldoende om halve bekenden te vertellen dat ze echt heel bijzonder voor mij zijn.

💋 I love Dodo de Dappere jr. 💋

Corrie.

Reageer