YouTube - Guardian News

Brits parlement niet akkoord met aftreden May

Het Britse Lagerhuis gaat niet akkoord met het aftreden van May. Zojuist verwierp een ruime meerderheid het zogenoemde ‘harde afscheid’ van de premier.

“Natuurlijk willen we dat ze aftreedt, maar niet onder deze belachelijke voorwaarden”, zegt Jeremy Corbyn van Labour. “Ze moet echt met een beter verhaal komen richting de Britse kiezer. Dit is een afgang.”

Theresa May krijgt tot 7 juni om met een nieuw voorstel te komen over haar afscheid. Kenners zijn sceptisch dat het Lagerhuis de volgende deal wel gaat accepteren, omdat het huidige voorstel op heel veel punten afwijkt van wat het Lagerhuis voor ogen heeft met haar aftreden. De verwachting is dat het aftreden van May dan nogmaals uitgesteld gaat worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

MOOI, die tradities in Great Britain!

Met een toverstaf, en verrotte boeken in het parlement.
En parlementsleden die een buiginkje moeten maken.
En dat die jurkmeneer dan ORDER roept.

Prachtig!

Gelukkig hebben wij wel nog onze koninklijke operette.

Reageer
gravatar

Aan de man die elke keer weer de beste plaats vooraan in een grote zetel verovert, zie je meteen dat hij wel een flinke pint lust, maar de andere aanwezigen zijn er ook niet vies van. Als die na veel discussiëren dorst krijgen, worden ze op z’n zachtst gezegd rumoerig. De genoemde man is dan zo vriendelijk om een rondje van de zaak aan te bieden. Volgens stokoude Engelse traditie moet hij echter vele malen luidkeels “order” roepen voordat er een kelner verschijnt om de order op te nemen.

‘s Lands wijs ‘s lands eer, zeg ik maar.

gravatar

Corrie, dat valt mij tegen van jou.

Als jij Theresa zou kennen, zou je hebben geweten dat zij in het echt een lieve, begripvol en geduldige vrouw is, die in een klassieke boreale machowereld moet zien te overleven. (Trouwens zou Baudet daar goed in aarden.)

Maar wij vrouwen zouden met elkaar meer solidair moeten zijn. Eén vrouw voor alle vrouwen, alle vrouw voor één vrouw!

gravatar

Misschien heb je wel gelijk Sofie. Je ‘één vrouw voor alle vrouwen’ spreekt mij wel aan.

Om eerlijk te zijn ben ik in de war nu blijkt dat de PVV van meneer Wilders niet eens in het EU-parlement komt. Misschien is het een idee dat Geert zich laat ombouwen naar Geertje Wilders.

Moet kunnen. Toch? 👧👧

Corrie.