NOS

NOS

Paaseitjes dit jaar allemaal verstopt in vrachtwagen bij Dover

Paaseitjes zoeken is dit jaar een stukje uitdagender. Alle paaseitjes zitten deze keer verstopt in de vrachtwagen voor de pont bij Dover.

“Koud, koud, je bent nog koud”, zeggen de ouders van Joshua (3), terwijl hij door alle plantjes in de achtertuin zoekt. “Ergens anders zoeken, daar heb je al gekeken, koud!”

Als kleuter Joshua na twee uur nog steeds geen eitje heeft gevonden, en hij met lege handen wat verdwaasd om zich heen tuurt, fluistert zijn moeder in zijn oor. “Laten we het nu maar verklappen: ze zitten allemaal verstopt in de trailer van een vrachtwagen, aan de andere kant van het kanaal, in de kilometerslange file bij Dover!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is een vergissing. De kilometerslange verkeersopstopping met vrachtwagens vol chocolade-eitjes is niet bij Dover, maar bij Calais. De oorzaak is dat door de handelsbeperkingen na de Brexit in de maanden vóór Pasen geen chocolade-eitjes mogen worden geëxporteerd naar de overkant. Behalve natuurlijk de eitjes van Ferrero Rocher. De Grote Britten weten immers niks van de Salmonella in die eitjes.

Reageer
gravatar

Ook in Antwerpen en Rotterdam haalt de douane alle vrachtwagens met chocolade-eitjes uit de wachtrij. Maar steeds meer eitjes worden verstopt o.a. tussen bananen en autobanden.
Inmiddels worden door de douane chocolade-hazen ingeschakeld.