shutterstock/Studio Speld

Bernhard staat iedere ochtend om 5 uur op om huisjes te melken

‘Mensen weten niet hoe zwaar dit is’

Dit is Bernhard, hij is huisjesmelker. Een onderschat beroep. Volgens Bernhard beseffen mensen niet goed hoe zwaar zijn leven is: “Ik sta iedere ochtend om 5 uur op om huisjes te melken.”

Het bestaan van huisjesmelker is hard werken, vertelt Bernhard. “Heb je enig idee hoe lang het duurt voor je al die huisjes gemolken hebt? Dat dacht ik al. Dag in, dag uit, de hele dag door. Tijd voor vakantie is er echt niet hoor. In het holst van de nacht smeer ik snel een boterhammetje en dan ga ik met mijn emmertje op pad, langs de huisjes. En dan kom ik ‘s avonds laat weer thuis. Sommige mensen denken kennelijk dat die huisjes zichzelf melken, maar dat is dus niet zo.”

Gelukkig heeft Bernhard veel steun aan zijn vrouw en familie. “Ik heb ontzettend veel waardering voor mijn vrouw Annette. Ik ben gewoon heel weinig thuis, maar ze klaagt nooit. Ik ben nu Isabelle, Samuel en kleine Benjamin aan het leren melken. Als ze dat straks zelfstandig kunnen, dan heb ik misschien eindelijk wat meer tijd over voor mijn vrouw.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ja maar als je de vergelijking trekt met het ‘melken van koeien’ schiet je je doel voorbij. En over het vroege opstaan? Kom op zeg!

Reageer
gravatar

Wat een vlijtige man, daar heb ik veel respect voor! Ik nodig hem en zijn collega’s graag uit voor een gezellige borrel! Groetjes van de Voorzitter.

Reageer
gravatar

Jongelui, het is niet de bedoeling dat we elkaar hier gaan zitten afkatten of op stang jagen. Doe dat maar op straat.

gravatar

Wel geweldig dat hij op deze wijze toch de eindjes aan elkaar vast weet te knopen voor z’n gezin. Je weet van tevoren dat zo’n Melkertbaan niet heel veel oplevert, maar er staat in ieder geval wel brood op de planken…

Reageer