Ververidis Vasilis / Shutterstock

Verkiezingen Istanbul moeten over wegens regelmatigheden

De verkiezingen in Istanbul moeten opnieuw worden gehouden. Volgens de Turkse kiescommissie werden de oorspronkelijke burgemeestersverkiezingen ontsierd door ‘ernstige regelmatigheden’.

Het oordeel van de kiescommissie was vernietigend: “Mensen konden vrij kiezen uit meerdere kandidaten. In verschillende stembureaus hebben we beelden gezien van kiezers die helemaal niet werden geïntimideerd. We hebben zelfs verhalen gehoord dat degene die de meeste stemmen kreeg tot winnaar werd uitgeroepen. Als alles volgens de regeltjes verloopt heeft dat natuurlijk gevolgen voor de uitslag. Om er zeker van te zijn dat er in Istanbul straks iemand aan het roer staat waar de bevolking niet achter staan zullen we de verkiezingen helemaal opnieuw moeten doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een koud kunstje voor Erdogan om de nieuwe burgemeester van Istanboel, Ekrem Imamoglu, Gülen-aanhanger te noemen en dus op te laten sluiten. Daarom is dat zeer waarschijnlijk zijn volgende zet, waarmee hij al de nodige ervaring heeft opgedaan.

Reageer
gravatar

Precies, daar heeft ie helemaal geen eerlijke verkiezingen voor nodig.

Dictator Erdogan weet wat het volk wil, want iedereen die iets anders wil, laat ie ontslaan of vervolgen.

gravatar

Ik heb met je te doen. Het moet een hel zijn om zo taalgevoelig te zijn als jij. Ik heb er zelf ook wel enigszins last van maar ik probeer het te kanaliseren en gelukkig weet ik ook niet alle taalregels zoals jij. Ik heb het idee dat het elke minuut van jouw leven beheerst. Ga in therapie man en geniet daarna nog een beetje van het leven als er daarna nog tijd over is !

gravatar

‘s Lands wijze, ‘s lands eer!
Regels zijn zijn regels.
Wie zijn wij om daar iets van te denken, laat staan te zeggen?
De wijzen kwamen uit het oosten, ofzo.

Verwarrend dat oost-oost-oost weer west is.

Reageer
gravatar

Vraag ons om hulp om die stemmers precies op de goede manier te laten stemmen.
Met vriendelijke groet, uw speciale dienst.

Reageer
gravatar

In de fascistische bananenrepubliek Nederland worden ook met enige regelmaat verkiezingen gehouden. Dus de zorgen van de Turkse kiescommissie zijn begrijpelijk.

Reageer
gravatar

Misschien wil jouw geliefde Geert wel burgemeester van Istanboel worden, zodat hij de islamitische corruptie flink kan aanpakken.