Regen op Koningsdag: veel stukken afdak in Amsterdam al afgetapet

‘Bezet’

Het is pas over twee dagen Koningsdag, maar nu al hebben veel mensen in grote steden als Amsterdam daken van bushokjes, portieken en Burger Kings afgetapet om alvast zeker te zijn van een plaatsje op de regenachtige feestdag.

Veel mensen vissen hierdoor achter het net. Filemon (37) wilde een plekje bemachtigen voor zijn zoontje Rick: “Ik dacht in maart dat ik er op tijd bij was, maar de plek die ik voor ogen had was al bezet door ene Sophie. Ik ben de hele stad doorgesjouwd, maar ik kon nergens wat vinden. Uiteindelijk heb ik gelukkig nog een balkon kunnen vinden op de vierde verdieping van een woonflat. Ik hoop dat er nog wat mensen langskomen.”

Anne-Marie (34) was er vroeger bij en heeft een van de beste stukjes van de stad weten te bemachtigen. “Ik heb drie weken geleden al mijn naam geschreven aan de onderkant van een brug over de Keizersgracht. Ook al liggen we straks laveloos in een boot, we blijven wel gewoon droog.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lang leve Nederland! Hoera hoera.

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij, onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.

Corrie.

Reageer
gravatar

Deze Mokummer gaat de bezette gebieden ontvluchten en zoekt zijn heil in meer republikeinse gebieden. Vroeger was er een liedje over België. Dat schijnt wel oké te zijn. Niet republikeins, maar wellicht veilig. Voor nu.

Reageer
gravatar

Genoeg om €320.250 op te vangen.
Een druppel op koningsdag maar wel verantwoord…
Verkoudheidje voor een karweitje.

Blurp, Benny

gravatar

Deze onderdaan ziet het niet zitten om zijn rotzooi te gaan verkopen op Alex z’n verjaardag. Evenmin was ik van plan om dan zak te gaan lopen, toiletpotten te werpen of peperkoek te happen. Die verplichte sportdag was al erg genoeg.

Reageer
gravatar

Het vermogend zien van touwtrekken en koekhappen mag ook.

Er is een verband om moraal buiten jezelf en alleen jezelf te zien.

Het blijft leuk om hier wat neer te zetten. Iets opbouwends niet als kansloos te zien.

Benny

gravatar

Het regent heeft als ze zelf konden kiezen tanden om zich tegen zichzelf te beschermen.

De parasol pakt het brons, de rest beschermt zich met een finale ronde paraplu of niet.

Benny