Anita van den Broek / Shutterstock

Anita van den Broek / Shutterstock

Wat maakt deze dixi zo populair?

Een groot mysterie in Amsterdam tijdens Koningsdag: een hele lange rij voor een dixi in de binnenstad, vlak bij de 9 Straatjes. Wat was hier aan de hand en wat maakte juist deze dixi zó populair? Wij gingen op onderzoek uit.

Ondanks de zeer penetrante pisgeur die rond de dixi hangt, dringt de één na de ander het kleine hokje in. Hoe kan dat? Is het een nieuwe TikTok-trend? We nemen zelf plaats in de lange rij om het populaire fenomeen van dichtbij mee te kunnen maken. De mensen in de rij lijken er nog niet echt zin in te hebben en zitten vooral veel op hun schermpjes te turen tijdens het wachten. Sommige staan hier natuurlijk ook al een uur, logisch dat het enthousiasme dan afneemt. We zijn bijna aan de beurt.

Eindelijk mogen we naar binnen! Enthousiast kijken we om ons heen: we zien grote hoeveelheden wc-papier in de vorm van natte proppen op de grond, de hoeken zijn bezaaid met plastic bekers, kots en oranje confetti. In de pot is een chemisch blauwe zee te zien met in het midden een eiland van stront, nog meer papier en lege witte envelopjes. De aantrekkingskracht tot deze dixi is ons helaas nog steeds onduidelijk. We gaan weer verder op pad. Misschien weten mensen in de rij meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen pantoffeldiertjes aangetroffen?, hechten zich aan een fiets en schieten dan onder de deur door in een Dixie of een cv ruimte. Elke dag veger en blik nodig, met al die kreeps van permafrosdisease, nut is een begrip dat in natuur geen betekenis heeft

Reageer
gravatar

Wegens enorm tekort aan peeskamers op de wallen, op de Ruysdaelkade en in het Singelgebied heeft Femke Halsema al gistermiddag speciale dixi’s laten plaatsen voor de hoerenlopers die vandaag in groten getale in Amsterdam aanwezig zijn. .

Reageer