YT/Studio Speld

Ferd Grapperhaus krijgt bodycam

Maatregel moet privacyschendende beslissingen voorkomen

Ferdinand Grapperhaus draagt voortaan een bodycam tijdens plenaire vergaderingen en in de wandelgangen. Als de minister van Justitie en Veiligheid constant zijn directe omgeving filmt neemt hij minder snel beslissingen die de privacy van burgers schenden. Dat blijkt uit onderzoek van de overheid na een pilot met bodycams op Ferd Grapperhaus.

De onderzoekers concludeerden dat de minister rustiger bleef tijdens zijn werk, en minder vaak overging tot het grootschalig aanschaffen van camera’s om de controle op burgers uit te breiden. “Mensen gedragen zich nu eenmaal fatsoenlijker als ze het idee hebben dat ze gefilmd worden.”

Grapperhaus zelf vindt het af en toe nog ‘wennen’ om met de camera om zijn nek op werk te verschijnen. “Soms ben je toch bang dat mensen je op de vingers zitten te kijken. Maar als het zorgt voor meer veiligheid, dan denk ik dat het goed is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Selfies van die blotekontenkop?
Zou hij dat willen? Heeft hij een spiegel?

Wat is dat toch met de ondertussen jarenlange populariteit ervan?
Het is alsof mensen zich eerst omdraaien, bukken, en al hun broeken van de kont trekken voordat ze beginnen te praten.
Noem me ouderwets, maar dat was ooit een belediging.

Het is een beetje zoals met zie baarden en gelatine in het haar. Juk!

Mode is voor mensen zonder smaak.