FullFrame Lab/shutterstock.com

Cafés steeds creatiever met het verkopen van wat eieren voor €15

Hippe lunchplekken in heel Nederland zijn enthousiast bezig om creatieve manieren te vinden om te rechtvaardigen dat ze onzinnig veel geld vragen voor eieren die op een boterham liggen. Velen geven aan echt te kicken op het verzinnen van nieuwe manieren om weg te komen met onverklaarbare prijzen voor bij elkaar gegooide eieren.

“Organische, handgeplukte, unieke, zijdezacht gekookte ür-eieren, op zwaard-gesneden zuurdesembrood, met melancholische plukken feta, een stoere scheut limoen op een bedje van onverschrokken avocado,” zegt Jordy, trotse eigenaar van bistro Joert.

Toch worden er door sommigen vraagtekens gezet bij deze praktijken. Een café in Amsterdam wordt momenteel onderzocht door het OM voor het vragen €19 voor eggs benedict, enkel en alleen omdat ze ze onder de noemer ‘Eggs Benedict Cumberbatch’ op de kaart zijn gezet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Amsterdam mag een uitsmijter niet meer zo heten. Dat snappen de touristen niet. Sandwich with fried eggs, ham and cheese. En als je in het Nederlands bestelt, snapt niemand je. Doe iets, Speld!

Reageer
gravatar

Beter gezegd: “De Speld steeds creatiever met het plagiëren van wat berichten.”

Maar de vertaling uit het Iers deugt niet.