Hippe lunchplekken in heel Nederland zijn enthousiast bezig om creatieve manieren te vinden om te rechtvaardigen dat ze onzinnig veel geld vragen voor eieren die op een boterham liggen. Velen geven aan echt te kicken op het verzinnen van nieuwe manieren om weg te komen met onverklaarbare prijzen voor bij elkaar gegooide eieren.
“Organische, handgeplukte, unieke, zijdezacht gekookte ür-eieren, op zwaard-gesneden zuurdesembrood, met melancholische plukken feta, een stoere scheut limoen op een bedje van onverschrokken avocado,” zegt Jordy, trotse eigenaar van bistro Joert.
Toch worden er door sommigen vraagtekens gezet bij deze praktijken. Een café in Amsterdam wordt momenteel onderzocht door het OM voor het vragen €19 voor eggs benedict, enkel en alleen omdat ze ze onder de noemer ‘Eggs Benedict Cumberbatch’ op de kaart zijn gezet.
In Amsterdam mag een uitsmijter niet meer zo heten. Dat snappen de touristen niet. Sandwich with fried eggs, ham and cheese. En als je in het Nederlands bestelt, snapt niemand je. Doe iets, Speld!
Gezien de druipende eidooier is dit een vrije-uitloop ei. Die zijn altijd duurder.
Een lekker eitje kost tegenwoordig al snel heel wat.
Zet er een paaskuikentje naast, dan gaat uw vrouw meteen weer mee naar bed.
Haha, is er ook maar iemand die weet wat een rondeel-eitje is?
Wie dit eet is GEK!
– Een SNOT-ei is walgelijk.
– Zuurdesembrood is VIES.
Mooi overgetikt
http://waterfordwhispersnews.com/2019/04/10/cafes-finding-new-interesting-ways-to-charge-you-e15-for-some-eggs/
Bedankt voor deze overbodige duiding.
‘Creatief’ van Speld. 😜
Beter gezegd: “De Speld steeds creatiever met het plagiëren van wat berichten.”
Maar de vertaling uit het Iers deugt niet.