Yury and Tanya/shutterstock.com

Welke reisvaccinaties zijn nodig voor een veilige vakantie naar België?

Grote onrust onder Belgiëreizigers: door de opwarming van de aarde rukken tropische ziektes op naar het noorden. Tegen welke ziektes moet je gevaccineerd worden voor een veilige vakantie in België?

Brussels sprouts
Jonge kinderen lopen het risico geïnfecteerd te worden met het zogeheten ‘Brussels sprouts’. De symptomen bestaan uit het ontbreken van eetlust en stukjes groene spruitkool op de huid.

Helaasheid
Met name voor vakanties in en nabij Oost-Vlaanderen is de kans op helaasheid altijd aanwezig. Volkomen treurigheid, leegheid en drankzucht. Laat je inenten en voorkom dat je ‘Het Wonder is Geschied’ gaat zingen.

Een heel geil accentje
Nederlanders die een korte periode worden blootgesteld aan een geil accentje, worden hier steeds vaker mee besmet. Tip: test regelmatig of je België nog op een harde gorgelachtige manier kunt uitspreken.

Slechte infrastructuur
Zodra je België binnenrijdt, kun je er last van krijgen: slechte infrastructuur. Je kunt er gaten en putjes van krijgen. Ook is het niet helemaal duidelijk waar je bloed heen moet. Het voordeel van slechte infrastructuur is dat je het achter je laat zodra je België weer verlaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg Jan an Speijk, Willem I was een helaas een manspersoon. Zijn eega was de zeer moederlijke en vredelievende Mimie van Pruisen. Zij kreeg helaas Willem niet bij zinnen in de Belgische en Luxemburgse kwesties.

gravatar

Voor een reis naar voormalig Belgisch Congo moest men worden ingeënt tegen Gele Koorts. In België zelf moet men nu worden gewaarschuwd voor en ingeënt tegen Gele Vestjes Koorts.
Toch is het zinvol een keer naar België te reizen; men leert er het Nederlands van na 1830. Net zoals men in Zuid Afrika het Nederlands leert van na Jan van Riebeeck en van vóór de Boerenoorlog. Vooral voor archeologen zijn die accenten onmisbaar om hun vak te begrijpen.