YouTube / Netflix

Serie over overweldigende klimaatproblemen perfect om bij in slaap te vallen

'Geweldig, ik was meteen weg'

De nieuwe natuurserie op Netflix, Our Planet, richt zich op de gevolgen van de opwarming van de aarde en de sterke afname van biodiversiteit. Kijkers zijn lovend: “Ik viel direct in slaap.”

Met aangrijpende beelden van bijzondere dieren vertelt Sir David Attenborough over onze verantwoordelijkheid in deze snelle veranderingen. Tegelijkertijd hoor je langzaam smeltende ijsschotsen, een kabbelend waterstroompje in een uitgedroogd gebied en het gefluit van bedreigde vogeltjes. Kortom, perfect materiaal voor mensen die niet in slaap kunnen vallen omdat ze even te veel aan hun hoofd hebben.

Netflix-abonnees zijn het erover eens: deze serie moést er komen. “Heel goed dat dit er is. Ik ben namelijk vaak wel moe, maar val dan toch niet in slaap”, zegt Melanie (25). De serie heeft haar een heel nieuw inzicht gegeven. “Dat de zachte stem van David Attenborough heel kalmerend is en dat ik maar vijf minuten per aflevering nodig heb voordat ik wegdommel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Omdat’ wordt tegenwoordig vaak verkeerd gebruikt DOORDAT de meeste mensen het verschil met ‘doordat’ niet kennen (en waarschijnlijk niet eens het bestaan van dat laatste woord).

Uw reactie is dus in essentie onjuist en bovendien in sl&cht Nederlands geschreven.

#datKomtOmdat