limipix/shutterstock.com

Huizen in de stad nu geen €400.000 meer maar €399.992, chill

Het omslagpunt in de huizenmarkt is eindelijk bereikt. Volgens de NVM zijn de gemiddelde huizenprijzen in de grote steden nu voor het eerst geen vier ton meer, maar slechts € 399.992. “Superchill,” volgens Lotte Biemondt uit Amsterdam, voor wie een eigen huis nu een stapje dichterbij komt.

“Het is lange tijd zo over de top geweest, daar wilde ik niet aan meedoen,” zegt de 31-jarige starter op de woningmarkt. “Maar hier ga ik me zo snel mogelijk in storten. De huizen staan ook weer wat langer te koop gelukkig, nu heb ik zelfs tijd om echt te gaan kijken voor ik een bod doe. En als het een beetje meezit staan we daar maar met z’n zestigen naar een studiootje te kijken.”

Biemondt ziet het al helemaal voor zich, straks in haar nieuwe huis. “Met de acht euro die het me scheelt kan ik nu een fles Canei kopen om het te vieren. En heel misschien nog een pak spritsen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Amsterdamse redactie, ik durf jullie bijna niet te vragen wat momenteel de gemiddelde huizenprijzen zijn in echt gezellige, gemoedelijke, sfeervolle en toeristenvrije steden en dorpen in ons land.

gravatar

Er zitten veel spoken in de grachtengordel.
Ik kende iemand die daar ooit een pand had gehad van zijn familie nadat hij een Nederlandse vrouw trouwde. Nederlanders waren niet erg populair in zijn familie, hij mocht nooit meer terugkomen. Hij was erg tegen racisme en de Nederlandse slavenhandel waarover hij had geschreven. Zijn grootvader zou maharadja geweest zijn, een van de laatste. Ik zei eens om te kijken wie daar ooit in die tijd in dat huis gewoond had. Het was iemand die in die tijd in India kwam voor de beruchte Nederlandse diamanthandel, waarvoor een van zijn voorvaderen destijds om het leven was gebracht. De moordenaar dus van zijn voorvader. Hij zei dat het er spookte in dat huis. We kwamen wel overeen dat er op de grachtengordel veel enorm gierige mensen hebben geleefd die na hun dood maar niet los konden komen van de materiële wereld. Minder enthousiast was hij over de gedachte dat hijzelf mogelijk de man was geweest die destijds in dat huis had gewoond.

Reageer