stockfour/shutterstock.com

Man die ooit gesport heeft identificeert zich nog steeds als sporter

In zijn tienerjaren heeft Joran van Engelen (27) fanatiek twee keer per week gesport. De afgelopen acht jaar heeft hij even niets gedaan, maar hij identificeert zich nog steeds als sporter. Hij kan dus gewoon meepraten met zijn vrienden die vijf dagen per week in de sportschool staan.

“Hé pik, lekker ijzer gepompt?” Als Joran binnenkomt geeft hij Sander een motiverende stoot tegen zijn schouder. “Oef, was het legday? Ja, dat ga je wel even voelen. Lekker een dagje de lift nemen zeg ik altijd. Je moet jezelf ook rust gunnen, zie mensen daarmee zo vaak de fout ingaan.”

Als Joran in Sanders keuken een pot proteïnepoeder ziet staan schudt hij zijn hoofd. “Je kunt beter eiwit-isolaat nemen man, dat nemen je spieren veel sneller op.” Terwijl Sander iets instemmends mompelt pakt hij voor iedereen bier uit de koelkast. “Niet voor mij”, roept Joran snel en hij grijpt naar zijn bidon. “Ik zweer bij elektrolytenwater, is echt top voor herstel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb 23 jaar geleden een mop verteld in de klas, waarop er een lachsalvo door het lokaal klonk. Meer heb ik niet gepresteerd, voor zover ik weet.

Reageer
gravatar

“Legday” is in gewoon vaderlands “legdag”, de dag waarop wordt iets wordt gelegd.
Bijvoorbeeld eieren door kippen het hele jaar door of door (groot)ouders met Pasen.