wikimedia commons/CC BY-SA 4.0

Vegans opgelet: bij snackbar ‘t Hoekje kun je nu de knalgroene blaadjes rond de kroketten bestellen

Goed nieuws voor vegetariërs en vooral vegans: bij snackbar ‘t Hoekje kun je voortaan de groene plastic afscheiding tussen de kroketten en de berenklauwen bestellen. Hiermee zet de lokale snackbar zich in één klap op gelijke hoogte met ketens als McDonalds en Burger King, die de afgelopen tijd onder andere vegetarische kip en een vegan burger in het assortiment opnamen.

Vegans kunnen niet alleen een familiezak van 5 euro aan groene plastic krulsla bestellen, ze kunnen hem ook geserveerd krijgen op een wit kadetje met curry, of in een bakje met uitjes en pindasaus bijvoorbeeld. De snack is zowel gefrituurd als van de plaat te krijgen.

“Alles voor de klant,” zegt Marja Spaanders, uitbater van de kwalitaria. “Vegans moeten ook eten. Maar dan wel iets wat naar crepe-papier en plastic smaakt, want dat eten zij. Nou, dan willen wij best aan die wens tegemoet komen. Die dingen liggen hier per slot van rekening al vijfentwintig jaar, tijd om ze eindelijk eens op het letterbord te zetten. Drie euro vijftig voor één portie zonder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aannemelijk is dat veel Engelstalige veganisten friettent ‘t Hoekje bezoeken, ook al vanwege het (foutief geschreven) woord snackbar (waarschijnlijk een soort gehaktstaaf of frikandel).

gravatar

Als ik vragen mag bij welke snackbar ‘t hoekje is dit.
Graag welke plaats vermelden anders komen er verkeerde reacties op verkeerde plaatsen