Maksim Shirkov/shutterstock.com

Lana wil niet op LinkedIn omdat ze vindt dat je vacatures in het echt moet tegenkomen

Hoewel haar vriendinnen er veel goede ervaringen mee hebben, moet Lana er niet aan denken: een profiel aanmaken op LinkedIn. Lana wil haar vacatures in het echt tegenkomen. “Gewoon, terwijl ik in de rij sta voor de kassa, of ‘s avonds in een café.”

Lana kan zich niet voorstellen dat ze dankzij een match op LinkedIn een gezonde werkrelatie op zal bouwen. “Iedereen moet het zelf weten, hoor, maar voor mijn gevoel moet het natuurlijk gaan. Ik zou me zo wanhopig voelen als ik de hele tijd achter mijn laptop of telefoon door die vacatures heen zit te scrollen, en dat je dan alleen op basis van een plaatje en een korte omschrijving wel of niet ergens op moet reageren. Het lijkt zo oppervlakkig.”

Hoewel Lana al 2 jaar op zoek is naar een vaste baan heeft ze goede moed dat ze iets tegenkomt. “Je moet gewoon laten zien dat je er voor openstaat.” En, als bijkomend voordeel: “Als ik straks mijn droombaan gevonden heb, en mensen vragen hoe dat tot stand gekomen is, dan hoef ik niet te zeggen dat het via het internet was. Zó awkward.”

Volg de Speld ook op LinkedIn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *