Carl Campbell/flickr

Hond redt synoniemen uit sloot

Trouwe viervoeter is een echt waakdier

Een hond uit Hilvarenbeek heeft een nestje jonge synoniemen uit de sloot gered. De trouwe viervoeter werd ‘s avonds uitgelaten toen hij iets vreemds rook. De beste vriend van de mens begon luid te blaffen, waarna het baasje de goedgeluimde blaffer naar de sloot volgde. Daar bleek dat Fikkie, die eigenlijk Bello heet, een nestje synoniemen had ontdekt die op het punt stonden te verdrinken. De canis familiaris sprong het water in en sprong een paar seconden later weer aan de wal met de synoniempjes in zijn bek.

“Mijn gedomesticeerd roofdier is altijd al een goeie lobbes geweest”, vertelt de eigenaar trots. “Het is een echt waakdier. Reken maar dat de olijke tonghanger vanavond een lekkere kluif krijgt.”

De burgemeester reikt woensdag een onderscheiding uit aan de mislukte wolf.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Midas Dekkers heeft honden in het bezit van oudere dames weleens ‘een pik aan een touwtje’ genoemd. Daar kan geen enkel synoniem tegenop, me dunkt.

Reageer
gravatar

Als ik het goed begrijp, heeft Fikkie/Bello (roepnaam: “Hou-godverdomme-eens-op-met-dat-geblaf”) een nest taxon op elkaar lijkende canis lupus familiarissen uit een sloot gehaald, waarin ze door hun eigenaar baasje (1,25 meter) zijn gegooid om van ze af te zijn.

Wat zal de eigenaar baasje (1,37) van Bello/Fikkie blij zijn met veel meer goedgeluimde hou-godverdomme-eens-op-met-dat-geblaffers.

Reageer