ESB Professional/shutterstock.com

Bart staat expres rood zodat zijn bank minder foute investeringen kan doen

Het was altijd een pijnlijk punt: de bank waar Bart al zijn hele leven een rekening heeft, gebruikt zijn geld om te investeren in oliemaatschappijen en wapenfabrikanten. Gelukkig heeft hij daar inmiddels een oplossing voor. Bart staat nu expres rood, zodat zijn bank in ieder geval dát geld niet meer verkeerd kan investeren.

“Het bedrag dat een bank mag uitlenen staat in verband met het geld dat ze in kas hebben”, legt Bart uit. “Als ik er dus voor zorg dat het vermogen van de bank daalt, kunnen ze minder uitlenen. Toen ik tot dit inzicht kwam, heb ik meteen twee nieuwe scooters en een goederenlift gekocht. Het was m’n burgerplicht.”

Bart roept nu andere mensen op om ook rood te staan. “Met elkaar kunnen we het verschil maken. Dus koop die nieuwe auto. Koop dat nieuwe huis. Samen kunnen we het grootkapitaal verslaan.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pas op met rood staan op een Chinese bank, want ze luisteren je af. Bovendien hebben onze banken veel werk uitbesteed aan goedkope Chinese financiële bedrijven.

Reageer
gravatar

Nog beter: rood gaan staan bij een of andere schimmige geldschieter voor 50% per jaar.

Dan hebben die kapitalisten tenminste jouw geld niet!
En jij kunt gewoon lekker kopen wat je wilt.

Win-win, toch?

Reageer
gravatar

Bart, je doet het niet goed! Het hadden 2 vliegtuigen moeten zijn …

Als je een schuld hebt van 10.000 euro bij de bank, heb JIJ een probleem. Heb jij een schuld van enkele miljoenen, dan heeft DE BANK het probleem!

(Daarnaast kom jij dan vanaf 2021 in aanmerking voor subsidie. Met de nieuwe premier worden de subsidies tegen het klimaat uitgebreid en
/ of verhoogd!)

Reageer
gravatar

Het nieuwe geld zit in China. Daarom moet de EU Chinees worden.
Net als de VS, die staan ook rood.