Nancy Beijersbergen/Shutterstock

Met verdwijnen CoolCat verdwijnt hopelijk ook herinnering aan fase waarin we die kleding droegen

De winkelketen CoolCat verdwijnt na 40 jaar uit het straatbeeld. De keten heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Vrouwen hopen dat hiermee ook de herinnering aan de fase van hun net puberende lichamen in fluoriserende kleding uit het collectieve geheugen verdwijnt.

“De felgekleurde nylon shirtjes zaten overal strak, maar lubberden juist bij mijn borsten, want die had ik niet. Ik heb het niet graag over die tijd”, zegt Maaike (28). “Ik zette tien maanden lang 3,50 van mijn zakgeld opzij zodat ik precies op tijd voor het klassenfeest een minirokje van de Wonder Woman-lijn kon kopen. Pas jaren later besefte ik hoe zonde dat was, fluorescerend oranje en metallic zilver zijn helemaal niet mijn kleuren. Van niemand trouwens.”

Dorinda (31) had alle foto’s van die tijd al verscheurd en verwijderd, maar het nieuws over het faillissement haalt herinneringen aan een tijd van algeheel ongemak weer naar boven. “Die schouderloze hemdjes die ik toen trots boven mijn veel te lage heupbroek en over mijn doorzichtige plastic beha-bandjes droeg… ” Ze slaat haar ogen neer en wil niet doorpraten. “Ik wil graag verder met mijn leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Die schouderloze hemdjes die ik toen trots boven mijn veel te lage heupbroek en over mijn doorzichtige plastic beha-bandjes droeg… ”

Ach dorinda, wij die onszelf nu man mogen noemen, waren destijds ook aan het puberen en wij vonden dit niet erg.

Reageer
gravatar

Al dat roze is een essentieel onderdeel van je ontgroening. Je kunt het niet blijven ontkennen. Iedereen moet er doorheen.

Reageer
gravatar

Je leest niet goed, Sjoerd.

Het is toch simpel.
Die uil was van Harry, Albus had een fenix en Minerva kon zich in een kat veranderen.

Snap je nu het verband?