NOS

Rutte heeft blackout tijdens debat en begint over provincies

'Overijssel'

Een opmerkelijk moment dinsdagavond tijdens het slotdebat van de NOS aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen. VVD-leider Mark Rutte begon plotseling te praten over de provincies: een duidelijke blackout.

“Serieus?” reageerde presentatrice Annechien Steenhuizen toen Rutte de woorden ‘opcenten’, ‘ruimtelijke ordening’ en ‘Overijssel’ in de mond nam. De premier keek vervolgens wat verward om zich heen en riep toen ‘waterschappen!’. Dat woord werd vervolgens trending op Twitter: veel mensen vroegen zich af wat die mysterieuze waterschappen zijn.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Blackout is trending”: Kromtaal, o.a. gebruikelijk in Nederlandse, thans Engelstalige universiteiten.
De betekenis is: “Verduistering is richting” of zoiets.

“Serieus?” Veel gebruikt, ook door het gewone volk, maar echt Vaderlands is: “Echt waar?’ en “ongelogen?”

Reageer
gravatar

Nee-nee-nee!
Die worden uit een natuurgebied 200 km per vrachtwagen hierheen gereden, in een fles gestopt, op een schap in supermarkten gezet, en voor minstens het 1000-voudige van kraanwater verkocht.

‘Zó anders!’

gravatar

Zijn ze er al achter wat waterschappen zijn? Of is Mark Rutte sinds gisteren, wegens waanideeen, opgenomen in het verwardemannenregister?

Reageer
gravatar

In Nederland was van begin af aan de manier om te discrimineren een set-up.
Je werd gewoon lastig gevallen met roddels van verondersteld racisme als dat hun uitkwam. In de Speld ook pas weer. Bijvoorbeeld als er een naam gebruikt wordt waar personalia aan kleven. Dan dansen zelfs de buren mee.

gravatar

Ik heb enkel ooit eens Geert Wilders sommige van de nasty shit zien uitleggen die nu algemeen is geaccepteerd als de norm.

gravatar

Mieke, ik weet niet op welke speciale basisschool jij zit, die jou rare dingen als “nasty shit” leert.

Ik zal meteen Ferd (Grapperhaus, minister van onderwijs, red.) inlichten. Dringend bezoek van onze onderwijsinspecteur is nodig, als hij klaar is met het Cornelius Haga Lyceum.