Image Point Fr / xkunclova / alison1414 / Shutterstock

Deze familieleden van Jan Marijnissen zouden dochter Lilian kunnen opvolgen

Nu de SP onder Lilian Marijnissen de weg omhoog maar niet weet te vinden, is men op de partijburelen naarstig op zoek naar een ander familielid van Jan Marijnissen dat de partij zou kunnen leiden. De partijtop heeft de volgende familieleden in het vizier:

Henry “Buck” Marijnissen (54)
Afstammeling van een naar Texas geëmigreerde oudoom van Jan Marijnissen. Hij is de baas over een omvangrijk olie-imperium en heeft dus de juiste politieke connecties. Voordelen: hij heeft de juiste achternaam. Nadelen: hij spreekt geen Nederlands en hij is geen voorstander van een nationaal zorgfonds.

Greta Marijnissen (72)
De schoonmoeder van Lilian is geen doorgewinterde politica, maar als basisschooljuf leerde ze wel honderden kinderen de tafel van acht. Veel SP-watchers zien haar als een kansrijke kandidaat, omdat ze haar achternaam heeft veranderd in ‘Marijnissen’.

Max Marijnissen (6)
Als trouwe viervoeter van de familie, staat Max bekend als een echte bijter. Een nadeel is misschien dat hij wat te aanhankelijk is, wat moeilijk samen gaat met de activistische koers die men van de SP gewend is. Bovendien is het niet duidelijk of Renske Leijten het ziet zitten om altijd met een zakje poep achter hem aan te lopen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit opinie-onderzoek onder baasjes* is gebleken dat pluche niet goed samengaat met hondenharen. Ze blijven kleven.

* Wij hebben helaas grote hondenbezitters (boven 150 centimeter) moeten uitsluiten.

gravatar

Ik ken een tamelijk knappe vrouw die verkiesbaar is bij D66. Niet religieus enzo. Heel vooruitstrevend. En ook niet al te sociaal. (Ik heb het nog tot de top gebracht in de lingerie.)

Reageer
gravatar

Uit bevolkingsonderzoek blijkt, dat na de verkiezing van de Eerste Kamer door de leden van de twaalf Provinciale Staten, het kabinet naar de knoppen gaat.