Myndalion/Shutterstock/Studio Speld

Sensorkraan bij wasbak precies zo geprogrammeerd dat jij nooit water krijgt

Alle sensorkranen op de toiletten in tankstations, op luchthavens, in café’s en winkelcentra zijn zo geprogrammeerd dat jij in ieder geval nooit je handen schoon kunt krijgen. Ingenieur Bart van de Wetering legt uit dat dat technisch gezien best nog wel een kluif was om voor elkaar te krijgen.

“We wilden iedereen met schone handjes het toilet uit sturen, alleen jou niet. Dat betekent dat die kraan moet onthouden dat hij bij minstens 99,999999999% van de bezoekers gewoon normaal moet functioneren. Alleen zodra jij je handen eronder houdt moet hij doen alsof de sensor stuk is.”

Van de Wetering vertelt dat ze inmiddels goed te spreken zijn over het functioneren van de kraan. “In de meeste gevallen doet hij het precies zoals we willen en laat hij jou de meest bizarre armbewegingen maken in het bijzijn van vreemden. Let wel: vergeefse bizarre armbewegingen.”

De ingenieur wil de techniek daarom zo snel mogelijk uitbreiden naar de elektrische handendrogers. “Want die doen het eigenlijk nog veel te vaak als jij je handen eronder houdt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan dit concept verder worden uitgewerkt, zodat die Dyson handendrogers in 99,999999999% van de gevallen niet meer aan gaan? Alsof je een F16 start.

Reageer
gravatar

Daarnaast gaat men, gezien het faalpercentage, ervanuit dat je de honderdmiljardste bezoeker bent. Dat is, bij een bezoek per minuut, vierentwintig uur per dag en driehonderdvijfenzestig dagen per jaar, na meer dan honderdnegentigduizend jaar…

gravatar

In Nederland is er ook watergebrek. Noem het overbevolking of niet. Daarnaast is dit soort techniek ook bij douches enz. ook overal achteruitgegaan.

Reageer
gravatar

De waterdruk op een toiletkraan in een herentoilet mag niet te hoog zijn. Als het water via de handen rond de gulp en op de broekspijpen terecht komt, ontstaat er immers een bijzonder gênante situatie.

gravatar

De echte Van der Plas, die heeft pas kloten: die zeikt met één straal de hele pispot aan gort.

gravatar

Professor Van der Plas,
De verbanden die politiek worden gemaakt zijn exact even relevant als rijmwoorden zoeken voor een gedicht. Er is steeds meer ‘wetenschap’ op dit niveau.