hedgehog94 / Shutterstock

Man weet niet hoe vaatwasser werkt maar legt het je wel even uit

Zofia is in een vakantiehuisje op het Twentse platteland op een vrij onbegrijpelijke vaatwasser gestuit. Ze probeert het ding al geruime tijd aan de praat te krijgen. Haar vriend Bart weet ook niet hoe die vaatwasser werkt, maar hij wil het haar wel even uitleggen.

“Hoe moet je nou een programma selecteren?” Mompelt Zofia. “Lukt het?” Vraagt Bart betrokken terwijl hij op de bank op zijn telefoon ligt te kijken. “Ja, er ligt hier een briefje waarop staat hoe het moet”, zegt Zofia. “Laat mij nou maar even pielen.”

“Heb je het klepje van de vaatwastablet wel dichtgedaan?” Vraagt Bart. “Nee”, zucht Zofia. “Er staat op het briefje dat dat juist niet moet. Je moet het tablet gewoon in het bestekbakje gooien.” “Hmmm”, zegt Bart. “Dat lijkt me sterk.” Hij staat nu achter Zofia en kijkt over haar schouder mee, klaar om bij te staan waar nodig. “Dan gaat zo’n programma natuurlijk nooit draaien.”

Zofia herinnert zich bij de voordeur nog een ander briefje met instructies. Aha, kennelijk moet in de meterkast een extra schakelaar worden omgezet. “Heb je gekeken of er wel genoeg zout in zit?” Roept Bart. “Jaha, ik heb het al”, zegt Zofia. Ze zet het knopje omhoog en in de keuken hoort ze de vaatwasser aanspringen.

“Het is gelukt!” Roept Bart. Hij kijkt haar triomfantelijk aan. “Magic fingers. Altijd even het zout controleren, hè schat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *