Shutterstock - nd3000

Neuken: kan het een opmaat zijn naar intimiteit?

Neuken is al jarenlang een populaire bezigheid onder jongeren. En via apps als Tinder en Grindr is neuken ook een stuk makkelijker te doen dan voorheen. De laatste tijd rijst echter de vraag: kan neuken ook een opmaat zijn tot intimiteit? De meningen zijn verdeeld.

“Ik weet het niet zo zeker”, zegt Joeri (20) uit Middelharnis. “Ik heb het na het neuken weleens gezellig gehad met die ander, maar of dat nou intimiteit was? Kijk, als je me zou vragen of neuken tot gezelligheid leidt, dan zeg ik volmondig ja. Intimiteit: nee.”

Antje (24) uit Oegstgeest is een net iets andere mening toegedaan: “Ik heb de afgelopen jaren zelf best vaak geneukt, maar had het vervolgens te druk om daarna ook nog intiem te zijn. Maar van een vriendin hoorde ik dat zij dat dus weleens heeft gehad. Of wacht, had zij het over imitatie? Nou ja, ik weet niet. Voor mij hoeft het ook allemaal niet zo, dat hele intimiteit.”

Seksuologe Bertine te Bokkel geeft aan dat er daadwerkelijk gevallen bekend zijn waarbij neuken tot intimiteit heeft geleid, maar dat het desondanks vaak een grijs gebied blijft. “Kan je van intimiteit spreken als er na het neuken een knuffel aan elkaar wordt gegeven? Is een minuut knuffelen dan genoeg? Moet op aardige toon afscheid nemen van elkaar na het neuken tot intimiteit worden gerekend? Moeten we ‘niet ghosten’ erbij tellen? Dit soort vragen maakt dit gewoonweg een ingewikkelde kwestie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan kort zijn. Van Onze Lieve Heer mag intimiteit uitsluitend onder Zijn Voorwaarden. Ik heb Onze Vader die in de Hemel zijt, er nog even over opgebeld. Hij sprak de Woorden: “Het is alleen geoorloofd onder de dekens in het donker, gehuld in nachtkledij en volgens de methode die missionarissen hebben gepraktiseerd. Dat noem Ik Intimiteit, maar het mag niet te lang duren en het moet tot doel hebben om zoveel mogelijk gelovigen op aarde te zetten.”

De Goedertieren God voegde daar nog aan toe: “Helaas is er een klein foutje in Mijn Schepping geslopen. Om de zwangerschap op gang te brengen, moet de man helaas drie en een halve seconde genot ervaren. De vrouw dient te lijden.”

Reageer
gravatar

Tegenwoordig zijn de inzichten moderner geworden. Zie ook Naomi Wolf en haar biografie ‘Vagina’.

gravatar

Wij vrouwen hebben een gat – meestal vagina, doos, poes, flamoes of spleetje genoemd – waar mannen de weg wel mee weten, maar wij hebben meer plezier van ons uitsteekseltje – kittelaar, clitoris, klit, of vrouweneikeltje geheten – waarheen mannen zelden de weg weten.

gravatar

Ik mag hierbij mijn collega aanvullen, we putten hierbij mede uit de schat aan ervaring die dr. Van Plassen Sterk heeft opgedaan die nog in het Bois de Boulogne heeft getippeld.