Robert Hoetink / Shutterstock.com

Zo lok je zoveel mogelijk mensen naar je begrafenis

Iedereen denkt er wel eens over na: je eigen begrafenis. En laten we eerlijk zijn: als er geen tv-schermen moeten worden opgehangen omdat de menigte niet in de ruimte past, dan is er geen reet aan en heb jij gefaald in het leven. Hier vijf tips om ervoor te zorgen dat de hele wereld uitloopt voor jouw begrafenis.

1. Ga jong dood

Als je een massaal bezochte begrafenis wilt, moet je niet te lang wachten met doodgaan. Dan zijn anderen je namelijk voor en dode mensen komen meestal niet opdagen op je begrafenis. Bovendien zijn al je vrienden nog jong als je vroeg sterft en voor hen is een begrafenis nog echt iets bijzonders. Grotere kans dat ze komen.

2. Ga heroïsch dood in een nationaal trauma – maar wel als enige

Mensen willen graag onderdeel zijn van een dramatisch sterfgeval met nationale aandacht, maar jij moet wel duidelijk op de voorgrond staan. In het ideale geval kom jij tragisch om het leven terwijl je een heldendaad uitvoert die van landsbelang is en de brug kan slaan tussen alle verschillende groepen in onze samenleving. Misschien krijg je zelfs je eigen hashtag!

  1. 3. Houd sporadisch contact met veel mensen door regelmatig iets in Facebookgroepen te plaatsen

De kans is groot dat mensen die zes jaar geleden met jou in een werkgroep hebben gezeten zich niet direct genoodzaakt voelen om op jouw begrafenis te komen. Laat ze weten dat ze wel degelijk een belangrijke plek in jouw leven hebben door regelmatig persoonlijke berichten in oude Facebookgroepen te plaatsen, ook als het aantal deelnemers van de groep terugloopt.

4. Zorg dat je vlak voor je dood aan iedereen laat zien hoe positief je in het leven staat zodat je sterven extra onterecht is

Doodgaan is altijd erg, maar een onterechte dood is erger. Er valt veel post-mortemsympathie te halen door vlak voor je dood aan iedereen te laten zien hoeveel levenslust je hebt. Plan een carrièreswitch als positivity coach of zet een gofundme-pagina op om weeskinderen les te geven in Nepal. Geen zorgen, je bent al dood voor je echt iets moet gaan doen. Of pardon – voor je je dromen hebt kunnen realiseren.

  1. 5. Laat in de rouwadvertentie weten dat iedereen die zich ‘op wat voor manier dan ook’ verbonden met je heeft gevoeld welkom is op de begrafenis

Je wilt voorkomen dat de vriendin van een nicht van je ex niet op komt dagen omdat ze je alleen van Facebook kent en denkt dat het ongepast is. Vergeet dus ook niet je nabestaanden je rouwadvertentie op alle mogelijke kanalen te laten verspreiden. Partners, scharrels en de hele VVE zijn uiteraard welkom.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het enig overgebleven ideaal is de jeugd, en eigenlijk sinds Michael Jackson het kind-zijn.
De rest is langzaam ouder worden tot de dood. En staat op het niveau van pedofiel. Vampirisme.
Thriller.

Reageer
gravatar

Er zullen nog wel nabestaanden zijn aan wie ik niet zo’n hekel heb dat ik ze met zulke torenhoge kosten en de hele organisatie van zo’n evenement wil opzadelen.

Dus als het zover is: zand erover.
Of de fik erin, mag ook.

Reageer