Andy Mabbett / Wikimedia Commons

Halfslachtig crematorium warmt doden alleen een beetje op

'Zo kunnen wij iedereen het lauwwarme afscheid geven dat ze verdienen'

Wie een overledene graag een laatste halfslachtige eer wil bewijzen, kan terecht bij uitvaartcentrum Jan Salie. In het Drunense crematorium worden de gestorvenen alleen een beetje opgewarmd.

“Veel mensen willen op gezapige wijze afstand doen van het aardse bestaan”, vertelt de eigenaar van het uitvaartcentrum aan de telefoon. “Daarom hebben wij van uitvaartcentrum Jan Salie een grote combimagnetron met tal van functies waarmee we kunnen voorzien in de wensen van de overledene. Of dat nou de grillfunctie is of de quick defrost.”

Bij Jan Salie wordt ook aan de wensen van de nabestaanden gedacht: “Voordat we de overledene meegeven aan de vrienden en familie rollen we hem of haar in aluminiumfolie. Op die manier blijft de overledene langer op temperatuur. Zo kunnen wij iedereen het lauwwarme afscheid geven dat ze verdienen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik weet uw werken, dat gij noch koud zijt, noch heet. Waart gij maar koud of heet! Zo dan, omdat gij lauw zijt en noch heet, noch koud, zal Ik u uit mijn mond spuwen.
(Openbaring 3: 15-16)

gravatar

De kring van professoraal geïnaugureerden als deelnemers aan dit forum neemt explosief toe; moet er niet een numérus clausus of tenminste een numerus fixus worden ingevoerd? Straks is er geen ruimte meer voor de “gewone man” om zijn bijdrage te leveren wegens een overaanbod van academisch geschoolden. Dat leidt vanzelf tot diploma-inflatie waarbij De Speld zowel zijn toegankelijkheid als aantrekkelijkheid voor actief werkzame LBO’ers, MBO’ers en HBO’ers verliest. Voor je het weet worden deze kolommen straks gevuld door louter omhooggevallen VVD-adepten.

gravatar

Die professorale aanwas viel mij ook al op. Zijn de professoren die zich nu groepsgewijs melden bij De Speld, allemaal met functioneel leeftijdsontslag (dus met behoud van uitkering) of door bezuinigingen en faculteitssluitingen met emeritaat, of door automatisering en robotisering voortijdig uit de arbeidsmarkt gedrukt?