Pixel-Shot / Shutterstock

Man op begrafenis wil op Instagram kijken

Het is een zware dag voor Remco. De 32-jarige Wageninger neemt afscheid van zijn overleden oom Wijnand. Tijdens de dienst gaat er een onbestemd gevoel door hem heen, hij voelt zijn telefoon prangen in zijn broekzak. “Hoe zou het op Instagram zijn?” denkt Remco.

Onder begeleiding van orgelmuziek wordt de kist van zijn overleden oom de zaal binnengebracht. Alle aanwezigen gaan staan. “Ik heb al een tijdje niet op Instagram gezeten”, denkt Remco. “Misschien heeft Jan Versteegh nog wel een leuke sponsored post online gezet.”

Tijdens het ontvangstwoord van de uitvaartbegeleider kan Remco zijn gedachten er moeilijk bij houden. Terwijl het levensverhaal van de oud-scheepswerfarbeider wordt voorgelezen denkt Remco aan een foto van Iris, die in het centrum van Bergen op Zoom een broodje met hoemoes aan het eten is. “Hoeveel likes zou die foto inmiddels hebben? 15? 16? Straks maar even kijken.”

Oom Wijnand werd 73 jaar.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daarom adviseer ik iedereen om de begrafenis digitaal uit te voeren, kan je lekker thuis op de bank instagram checken zonder dat iemand het merkt. De groep mensen die voor een traditionele begrafenis gaan snappen niet dat we in 2020 leven, of wacht..

Reageer