David Roland/Shutterstock

Welke dinosaurus is objectief gezien de beste?

Het is een discussie die al decennia gevoerd wordt op alle schoolpleinen: welke dinosauriër, van alle 700 verschillende soorten die 200 miljoen jaar geleden over de aarde schreden, is nou eigenlijk de beste? Het is de triceratops.

Toch zijn er dinosauruskenners die daar anders over denken. De 8-jarige Mia is fel pleitbezorger van de velociraptor. De klassieke denkfout die ze echter maakt in haar voorkeur voor de theropode uit het Late Krijt is dat ze zich baseert op de film Jurassic Park van Steven Spielberg. In die film zijn velociraptors intelligente roofdieren die deuren kunnen openen, in werkelijkheid waren ze niet meer dan aaseters, een soort uit de kluiten gewassen kippen die van karkassen pikken. Niks aan. Nee, neem dan de triceratops, de beste dinosaurus die er is.

Jeroen (10) meent zich een meneertje: met droge ogen durft hij te beweren dat de iguanodon de beste dino is. Nice try Jeroen, maar we weten allemaal dat je dwarsligt om het dwarsliggen. De iguanodon is veel te gewoontjes om de beste dino te zijn. Op zijn vieze, dikke, forse nagel als duim na is het weinig meer dan een grasetende hagedis. Een soort koe onder de dino’s, maar dan wel een saaie.

Een veelgehoorde stem in de discussie is dat de T-Rex de beste dino is. Die gedachte is begrijpelijk: die schreeuwt keihard en eet mensen. Maar je hebt het toch mis. De T-Rex is te mainstream om de beste dino te zijn. Bestel jij ook elke dag pizza margherita? Jij vindt the Shawshank Redemption zeker ook de beste film die er is. Martin Garrix, vind jij een goede DJ. Saaie lul. Wegwezen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *