Shutterstock / Studio Speld

Standbeelden Johan Derksen krijgen toelichting

Bordjes moeten controverses benoemen

Standbeelden van Johan Derksen krijgen een toelichting waarop staat dat hij weleens misplaatste grapjes maakte over minderheden. Volgens minister van Cultuur Ingrid Engelshoven is het noodzakelijk dat mensen ervan doordrongen raken dat Derksen een controversieel figuur was, ook in zijn tijd.

Het 7-meter hoge standbeeld van Derksen op een steigerende hengst in Grolloo krijgt vanaf volgende week een bordje dat die extra context moet bieden. “Dit grote bronzen beeld kan misschien het idee wekken dat het hier ging om een smetteloze held, maar dat is niet zo. Derksen zei op nationale tv dat homo’s zich niet moeten aanstellen. Ook zei hij dat Ajax niet zou winnen van Real Madrid. Hij bood nooit zijn excuses aan.”

Het decreet heeft ook gevolgen in de rest van het land. Zo krijgen ook de Johan Derksenlaan in de voetbalanalistenbuurt te Gouda en de Johan Derksentunnel in Veendam een toelichting over het gedrag van Derksen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan zullen jullie eerst zelf een beeldenstorm moeten uitvoeren!

Neem een voorbeeld aan de Amerikanen met het beeld van Saddam. Omtrekken met een pantserwagen.

gravatar

Ja lieve kijkbuiskinderen van de fabeltjeskrant, zo gaat het gelukkig niet in fabeltjesland. Johan Derksen is die tv-man die zoveel mogelijk op Momfer de Mol wil lijken, de mompelende mopperkont. Eigenlijk verdient Momfer dus eerder een standbeeld, als voorbeeld voor dit soort ouwe zeurende mannen op weg naar het opberghuis voor incontinente bejaarden

Reageer
gravatar

Jan Keizer? Zijn evenbeeld uit Madame Tussaud of is het Volendamse BZN-mausoleum nu ook voor buitenstaanders toegankelijk? Annie Schilder ook permanent in expositie?

gravatar

En terecht want het land van vrijheid voor meningsuiting is vooral bedoeld voor de linkse mening. De overige meningen verdienen een bordje met uitleg waarom het niet klopt. Heel Nederlands dit.

Reageer
gravatar

Jullie willen toch niet beweren dat Johan Derksen een linkse mening verkondigt? Hij is N.B. in dienst bij het meest rechtse instituut in het omroepwezen. Trouwens, kan iemand nog een definitie geven van wat (ooit) links denken was?
Volgens welingelichte bronnen die niet bij naam willen worden genoemd; verkeert de hele linkse omroep in een wurgende identiteitscrisis: “Links lullen (?), maar rechts vullen”. Ons wereldbeeld kantelt, Zelfs de ooit onkreukbare Twan is nu verder van Huys: in De Ban van de Buis. .