Monkey Business Images/Shutterstock

Bezoek co-assistent aan huisfeest ontaardt in spreekuur

Een noodlottige vergissing. De 23-jarige Willem stond met iemand te praten op een huisfeest toen hem ontglipte dat hij coschappen loopt. Tien minuten later is het feest ontaard in een spreekuur. “Zou je nog even naar een moedervlek kunnen kijken?”

“Ik heb al weken jeuk!”, zegt een wildvreemde knul met een matje die plots van het balkon komt aangelopen. “Bij mijn polsen, bij de liezen, bij mijn enkels ook. Lig er wakker van! Wat zou het kunnen zijn? Heb ik reuma?”

“Ik heb al de hele avond last van een hoge hartslag”, zegt de volgende patiënt, een tenger meisje met zeer hese stem en grote pupillen. “Wat denk je, dok, ben ik gestresst? Toch mijn astma? Of rook ik gewoon te veel?”

Inmiddels heeft zich van het toilet tot de keuken een rij gevormd met feestvierders die iets onder de leden hebben. In de gang heeft een aantal mensen stoelen tegen de muur gezet en oude tijdschriften op een salontafeltje gelegd. De dj op het feest heeft op laag volume klassieke muziek opgezet.

“Je kunt wel zeggen dat de moedervlek goedaardig is, maar ik zou toch liever zien dat je ‘m even wegsnijdt,” zegt de organisator van het feest. “Het is m’n verjaardag. Toe.” Hij reikt een aardappelschilmesje aan dat iemand met een aansteker heeft verhit. “Komop.”

Om een uur of 3 ‘s nachts is de werknacht van Willem nog steeds niet voorbij. “Nu slaap ik al een tijd heel slecht”, zegt een politieagent die op een melding van overlast is afgekomen. “En daardoor voel me ik me denk ik vaak somber en futloos, welke medicijnen raadt u aan?”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jij hebt het niet goed begrepen. Sinds ik in 1983 van Freddy Heineken enkele miljoenen heb gekregen, omdat ik niet met hem had afgerekend, kan ik best de rekening van een driesterrenrestaurant betalen. Geen probleem.
Maar als ik in een peperduur restaurant roep: “Nu ga ik afrekenen’, dan rent gek genoeg aktijd minstens de helft van de bezoekers weg.

gravatar

Willem, de gevangenis is de juiste plaats voor jou. Waar anders doe je immers zoveel informatie op over illegale huurmoordenaars en clandestiene wapenverkopers? Je gaat levenslang een gouden tijd tegemoet.
Kan ik jouw huidige emailadres en bajestelefoonnummer blijven gebruiken?

gravatar

Een aspect waar ik ook rekening mee zou houden is, gezien dat voornamelijk begoocheling en een volledig gebrek aan objectiviteit is, is racisme in de zorg die nu steeds meer door minderheden wordt bepaald. Tot op de operatietafel.

Reageer