Photosis/Shutterstock

KNMI: ‘Doe eens normaal voor de tijd van het jaar’

Instituut haalt uit naar het weer

Het KNMI heeft hard uitgehaald naar het weer. “Doe eens normaal voor de tijd van het jaar!”

“Doe nou maar gewoon voor de tijd van het jaar, dan doe je al gek genoeg voor de tijd van het jaar”, aldus weerman Peter Kuipers Munneke.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De mens heeft een humoristische preoccupatie met zijn afstamming van de dieren.
Een halve eeuw geleden dacht men dat de aarde vijfduizend jaar geleden is geschapen. Terwijl de mens al miljoenen jaren bestond. Met een beschaving die technologisch even ver was als nu. Ze konden miljoenen jaren als beesten door het slijk kruipen om weer tot hetzelfde punt te komen.

Zoiets als de CO2 die miljoenen jaren nodig had om in de aardkorst opgeslagen te worden om in een halve eeuw terug in de atmosfeer gepompt te worden.

Ze zeiden tegen me dat ze zich geen zorgen maken over het klimaat. En dat het afgelopen is met de mens. Dat is stoer. Dat je je evolutie met de gevoeligheid van een mens vanaf de amoebe opnieuw kan beginnen.

Reageer
gravatar

Ze hebben bij het KNMI altijd de mond vol van warmer of kouder dan Normaal. Het is de leden van het KNMI nog steeds niet opgevallen dat het nooit normaal is. Wat men bedoeld is gemiddeld. (maar dat woord is te lang of zo.) Omdat het eigenlijk nooit gemiddeld is, maar meestal wel een paar graden er onder of er boven is het dus ook nooit normaal. Hoe kan het warmer dan normaal zijn als het nooit normaal is ?

Reageer
gravatar

Dag heer Fröhlich, nu u uw samenwerking met die meneer Plaisier via via hebt ingeruild voor een invloedrijke baan bij BNR Nieuwsradio, heeft het filosofisch gehalte van uw betogen een hoge vlucht genomen. Oerend hard zeg maar!

gravatar

Dag heer Jolink, Fijn om te horen dat u mijn carriere verloop goed volgt Destijds begonnen bij de jongerenclub van de NCRV. .Misschien leuk om te weten dat de Magic Friends binnenkort terugkomen op de zaterdag als de Verticale Programmering in ere wordt hersteld en de NCRV weer losgekoppeld wordt van de Papen. Ook Dik Voormekaar en het Gospeluurtje komen terug !
Groetjes, ook namens Peter.

gravatar

Beste Sjors, het doet me zeer goed om dit te horen, niet alleen als rechtgeaarde cultuurprotestant, maar bovenal als muzikant. Ik kom graag een keer een optreden doen in jullie heringevoerde NCRV-programma. Ik kan ook in het Engels zingen, misschien is dat acceptabeler voor de zendercoördinator. Let’s build a party, zoals wij hier in de Achterhoek zeggen. Nooit te old um te rock’n.

gravatar

Een verkeerd verstaander heeft maar een half woord nodig.
Mijn berisping is bedoeld uiteraard voor mensen die al in februari op terrassen zitten. Dat is geheel tegen onze volksaard.

gravatar

Nu Peter K.M, schreef dat terrasbezoek in februari tegen de Nederlandse normen en waarden is, zal de grootste beschermer van onze volkscultuur, Geert W., het wel gloeiend met Peter eens moeten zijn, maar met spijt natuurlijk vreselijk dat het deze ene keer niet komt door de Moslims.