YouTube / NOS Jeugdjournaal

Kind dolblij met onverwacht cadeau waarvoor mama een verkoopster heeft bespuugd

Mama allerliefste moeder van de wereld

Het was zaterdag een heerlijke dag voor Jelle (7). Hij heeft een prachtige brandweerkazerne van Lego gekregen, terwijl het helemaal zijn verjaardag niet was en ook geen Sinterklaas. Hij weet niet dat mama een Intertoys-medewerkster heeft bespuugd om dat onverwachte cadeautje thuis te kunnen brengen.

Een cadeau was wel het laatste wat Jelle verwachtte toen mama met een rood aangelopen hoofd en een woedende blik in haar ogen thuiskwam, nadat ze de hele ochtend was weggeweest. Maar tot zijn verbijstering zette ze een pakje in geel cadeaupapier met vrolijke olifantjes erop voor hem neer. “Verrassing”, mompelde ze, en daarna trok ze een biertje open.

Het cadeaupapier, dat een geïntimideerde verkoopster een halfuur eerder met trillende handen om het doosje had gevouwen voor ze het aan Jelles scheldende moeder meegaf, werd door Jelle snel losgerukt. De brandweerkazerne was een superduur cadeau. Mama moest wel de allerliefste moeder van de wereld zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het verhaal is efkes anders.

Ik had aan Ineke, gescheiden moeder van Jelle, voor zijn verjaardag in 1985 – toen hij zeven jaar oud werd – een cadeaubon van Intertoys gestuurd. Ik was verhinderd; de reden daarvan vertel ik, vader van Jelle, wel ‘n andere keer.

Nu de speelgoedzaak failliet is, heeft ze bon ingewisseld voor een prachtige brandweerkazerne, die hij toen op z’n verlanglijstje had staan.

Het gedrag van Jelles moeder is het gevolg van de schaamte over het bijna totaal vergeten van de cadeaubon.

Reageer
gravatar

Nee, dan is het logisch dat je zo over de pis gaat en een meiske bespuud. Goed dat het ecen genuanceerd wordt. 🤨