Shutterstock / Igor Bulyhin

Man geeft je gratis drankje en het gevoel dat je hem iets verschuldigd bent

'Kijk eens'

“Kijk eens”, zegt Vincent. “Voor jou.” Hij heeft twee biertjes gehaald en daarvan mag jij er een hebben. Het ongemakkelijke gevoel dat je nu met hem moet praten krijg je er gratis bij.

Vincent kijkt verwachtingsvol naar je gezicht, op zoek naar een blijk van dankbaarheid. “Hm?”, klinkt er uit zijn mond. Een drankje, én het gevoel dat je rest van de avond naar hem moet blijven lachen. “Gratis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na het artikel deze week dat Nederlanders niet capabel genoeg zijn om eigen groente te snijden denk ik hierbij aan de man in Madrid die zijn moeder sinds een maand aan het opeten was. Het nieuws vandaag. Hij had haar in kleine stukjes gesneden en in plastic bakjes bewaard. Dus je ziet dat het toch wel kan.

Reageer