Shutterstock / Peter Braakmann

Bayer-Monsanto neemt 61% van Greenpeace over

Aandelenmarkten wereldwijd zijn wild enthousiast over de ongelooflijke klapper van Monsanto, dat bijna 61% van Greenpeace heeft gekocht. De agrovoedingsgigant is nu grootaandeelhouder en heeft alvast belangrijke veranderingen en innovaties aangekondigd.

“We gaan Greenpeace de 21e eeuw binnen brengen”, zegt de CEO van Bayer-Monsanto, die belooft te zullen waken over de onafhankelijkheid van Greenpeace. “Het blokkeren van een kerncentrale is duur. Voortaan kunnen we logistieke en financiële ondersteuning bieden voor dit soort operaties. Daarbij kun je denken aan het toevoegen van filmploegen voor livestreaming. Advertentie-inkomsten voor het uitzenden van dergelijke evenementen kunnen heel interessant zijn.”

Ook voor Bayer-Monsanto zal de overname van de milieuorganisatie nieuwe mogelijkheden bieden. “Het gaat een stuk makkelijker worden publiek en overheid te overtuigen van een onderzoek over genetisch gemodificeerd voedsel als het is ondertekend door onze dochteronderneming Greenpeace.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Dit artikel verscheen eerder op Le Gorafi


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben de VVD inclusief meneer Rutte overgenomen. Daardoor zijn wij onder andere nog beter in staat om te doen wat goed is voor Nederland, zoals het afschaffen van elke vorm van bedrijfsbelasting.