Greenpeace-collectanten gaan giften ongevraagd verhogen

Onwillige donateur moet portemonnee terug zien te krijgen

Collectanten van Greenpeace gaan deze week de giften die aan de deur worden ontvangen automatisch verhogen. Woordvoerder Guido Bovenberg legt uit hoe het in zijn werk gaat: “Als iemand bijvoorbeeld 2 euro in de bus doet, dan grist onze collectant zijn portemonnee uit zijn handen en haalt hij er ongevraagd nog eens 1,50 euro uit.” Donateurs die hun bijdrage niet willen verhogen, moeten zelf actie ondernemen. Bovenberg: “Als ze snel genoeg zijn, kunnen ze proberen hun portemonnee weer terug te pakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een nieuwe insteek zou kunnen zijn dat Fred Teeven uitgeprocedeerde TBS-ers op proefverlof gaat screenen op hun psychologisch evenwicht. Als zij aan de CITO normen (Centrale Intake Transactioneel Ontspoorden) voldoen, krijgen zij -voor de duur van de collecte- een tijdelijke wapenvergunning (maximaal kaliber .50) om de opbrengst van collectes significant te verhogen. In bepaalde gevallen mag men ook nier-extracties in betaling aannemen, naar analogie van het donorextractie-team in Monty Python’s “Meaning of Life”. Men is onvrijwillig donor, tenzij men zich op tijd vrijkoopt bij het Ministerie van Volkse gezondheid.

Reageer
gravatar

Ik gris altijd de collectebus uit handen van de collectant en gooi de deur dicht. Kan het iedereen aanraden, als je een beetje achterin de route zit kun je er een leuke stedentrip aan overhouden.

Reageer
gravatar

Ik vraag me af wat de collectanten gaan doen bij mensen die de muntjes los op het tafeltje klaar hebben liggen. Zou er dan een greep uit de paraplubak naast de deur worden gedaan? Of zou er dan een donatie uit de voortuin worden bijgedaan?

Reageer
gravatar

Valt de waterleiding bij de voordeur onder territoriale wateren?

Reageer
gravatar

Ze hebben het nodige opgestoken van het Kabaret Rutte.

Reageer
gravatar

Nee hoor Polleke, hahaha

Maar Greenpeace brengt mij wel op een goed idee. Ik zal het vandaag nog met mama en morgen met Jeroen en Frans overleggen. Hahaha
Je hoort dinsdag wel of we dit prima idee gaan gebruiken. Hahaha

gravatar

Onlangs vernomen: Albert Heijn verlaagt 1000 prijzen. “Dat maken we bij de kassa meer dan goed met de speciaal geïnstueerde kassamedewerkers”. Een kassiëre verklaart anoniem: “Het is een wedstrijd. De trieste medewerker die het meeste binnenharkt met wisseltrucs en dubbel scannen wint een excursie naar het geldpakhuis van Oom Dagobert. Ik heb al meer dan €7.500 gescoord, maar daarmee sta ik pas op plaats 756! Ik moet beter mijn best doen zegt m’n baas.”

Reageer
gravatar

Ja man je roofde het gewoon terecht ik zou er nog een harpoon bij zetten met een granaat er in wie niet genoeg aftikt wordt afgeschoten….. Of is dit niet zo’n goed idee.
Beter om de ipad te gebruiken en een gruwelijk filmpje te laten zien.
Dan schokken de mensen wel.

Reageer
gravatar

Greenpeace is dus de politiek ingegaan. Een beetje laat, dat wel. Mijn portemonnee is inmiddels al leeg gegraaid door dat roversnest uit Den Haag; ik neem die collectorsbus wel van ze over.

Reageer
gravatar

Het vervelende is dat het einde nog niet in zicht is. Zet je schrap voor de financiële maatregelen die er aan komen om ons “sterker uit deze crisis te laten komen”.

gravatar

Beste K. Pot, maar wij komen ook daadwerkelijk sterker de crisis uit. Vanwege werkloosheid hebben we immers meer dan voldoende tijd om de sportschool te bezoeken.

gravatar

Ja ja, lach er maar mee.

gravatar

Stelletje amateurs daar bij Greenpeace. Wij van de stichtingen voor armoedige bankmedewerkers collecteren tegenwoordig met een mobiel pinapparaat. Uiteraard voorzien van camerafunctie en de benodigde skimmingsapparatuur. We vragen maar 1 cent, de rest regelen we zelf.

gravatar

In principe heb je daar gelijk in, maar doordat bij onze methode de voordeur vele malen korter geopend is, besparen wij juist in praktijk een hoop energie. Dit is ook exact de reden dat die nieuwe energiecentrale in Groningen, waar Greenpeace zo op tegen was, nog steeds niet in gebruik is genomen. De nieuwe manier van collecteren is een geweldige besparing! Overbodig om te melden dat we een solarcharger hebben voor de apparatuur. toch ?