Shutterstock

Hangplant heeft grond bereikt

Wat nu?

Een existentiële crisis voor de Hedera Helix Wonder in de woonkamer van Jules. “Dit is zo’n moment waar ik al langere tijd naartoe werk. En nou ben ik er. En ik voel me eerlijk gezegd nog precies hetzelfde als eerst. Ja oké goed, ietsje langer misschien, maar verder niks noppes nada verschil. Pfffff.” De Hedera laat even haar schouders hangen.

“Toen ik nog op het rieten krukje naast de tv stond heb ik ook al een keer de grond bereikt,” zegt de Hedera, “maar toen kwam er al gauw een nieuwe uitdaging omdat Jules me aan het plafond hing.” De hangplant kijkt mismoedig omlaag naar waar haar blaadjes de laminaatvloer strelen. “Ik ben een carrièretijger weet je? En nu heb ik de spreekwoordelijke top bereikt. Dus ja, nu hang ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk, een revival. In de jaren tachtig ging dit grapje over het lantaarnplantje (Ceropegia woodii). In de schoolkrant vroegen wij ons af wat te doen na de ultieme touch down. Houston, we’ve got… etc.

Reageer
gravatar

Sylvana Simons eist dat botanici de Nederlandse naam voor de Tagetes uit de familie der Asteroideae wijzigen in Tuinplant Zonder Naam.
“Afrikaantje” doet Nederlanders onmiddelijk terugverlangen naar de tijd dat hun verre voorouders nog slavendrijvers waren.

Reageer
gravatar

Mijn wonderlijke familie kom je overal tegen, zowel thuis als buitenshuis. Wij leven graag in groepsverband, maar er zijn ook familieleden die het liefst solitair leven in huiskamers.

Wij zijn van oorsprong klimmers, maar wij verstaan de kunst om erg mooi te hangen. Dat mag men gerust een wonder noemen.

Er schijnen nietsontziende mensen te zijn, die ons gaan knippen met nota bene een snoeischaar als ze vinden we te groot worden!

De oudere dames onder ons leven in de zomer het liefst buitenshuis. Vogels zijn dol op onze besjes.

Reageer