Funda.nl

Jongeren haken massaal af bij Funda: ‘site is pure fantasy’

Jongeren kunnen zich niet meer vereenzelvigen met de steeds onrealistischer wordende inhoud

Funda is een van de meest gelezen online series van Nederland voor mensen die lekker willen mijmeren over de toekomst. Maar er is een probleem: jongeren lopen er massaal van weg. Ze kunnen zich niet meer vereenzelvigen met de steeds onrealistischer wordende inhoud. “Kijk, die verhaaltjes op Funda zijn altijd fictie voor me geweest, maar ik kon me altijd ergens nog wel voorstellen dat ik ooit in zo’n fictie zou kunnen leven”, zegt Annemijn Willink (23). “Tegenwoordig heb ik steeds vaker het idee dat de schrijvers achter Funda gewoon pure fantasy bedrijven.”

“De site ‘jumped the shark’”, stelt Gert Smorsworst (21). “Magisch-realisme is prima, maar ze zijn zo ver afgedreven van de realiteit dat het voor mij welletjes is geweest. En kijk, niet alles wat je leest hoeft maar ‘herkenbaar’ te zijn – dat vind ik ook vaak lame. Maar zelfs als je genre-fictie schrijft moet er een soort poëtische waarheid schuilen in wat je je publiek voorschotelt. Daar falen de mensen achter Funda nu compleet in.”

Het creatieve team achter Funda kan zich niet helemaal vinden in de kritiek. “Kijk, we doen ons best om onze verhalen zo simpel mogelijk voor het voetlicht te brengen, maar mensen moeten snappen dat we noodzakelijkerwijs niet voor iedereen zijn. Wij hebben ook zoiets van: je HOEFT het niet te lezen hè? Als je liever meer realistische verhalen tot je neemt, kan je bijvoorbeeld ook prima terecht op woningnet.nl, waar prachtige verhalen staan over het aanbod van sociale woningen in Amsterdam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vaders zonder zusters in tijden van tinder wat is dat in de jaren daar tegen te komen?
Wat is het nadeel van kieskeurigheid.
Toegang kan groeien zonder verder te gaan.
Checklist is keuze maken om cognitief op uiterlijk af te gaan.
Of niet te lang te wachten om echt af te spreken en dan echt te ontmoeten.

Benny keus.l